Antena Meniu Search
x

Doi copii s-au urcat pe acoperisul casei, refuzand sa plece cu asistentii sociali

Caz dificil si, totodata, emotionant la Vaslui. Doi copii, de noua, respectiv 13 ani, au recurs la un protest extrem: amandoi s-au urcat pe acoperisul casei, refuzand sa plece cu asistentii sociali.

Vezi și

Copiii erau in grija tatalui, bolnav psihic, iar autoritatile au considerat ca le-ar fi mai bine daca nu ar creste langa el.

Baietelul de noua ani si sora lui mai mare, de 13, nu voiau in ruptul capului sa-si abandoneze tatal bolnav. Se urcasera pe acoperisul casei, si asa destul de subred, si refuzau sa mai coboare de acolo.

Jandarmii au adus o scara si au convins-o pe fetita sa coboare. De jos, copila si-a incurajat fratele sa continue protestul.

Vecinii au fost cei care au sesizat Protectia Copilului ca micutii nu ar fi ingrijiti cum trebuie. Asistentii sociali au decis ca celor doi copii le va fi mai bine departe de tatal bolnav. A fost emisa chiar si o ordonanta presedintiala de urgenta, pentru ca fratii sa fie luati din familie.

Deocamdata, angajatii de la Protectia Copilului au gasit o solutie de compromis: cei doi frati vor fi dati in plasament familial unui unchi, care locuieste intr-o comuna invecinata. De altfel, doar la aparitia barbatului, copiii s-au linistit si au fost de acord sa plece cu el. Micutii au fost abandonati de mama in urma cu doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Doi copii s-au urcat pe acoperisul casei, refuzand sa plece cu asistentii sociali