Antena Meniu Search
x

În cazul copilului născut fără creier, medicii nu se simt vinovați!

Niciunul nu se simte vinovat pentru că nu a văzut malformaţia. Unul e ginecolog, iar altul, medic de familie. Boala de care suferă bebeluşul de aproape două luni apare la 10.000 de nou-născuţi.

Vezi și

Niciunul nu se simte vinovat pentru că nu a văzut malformaţia. Unul e ginecolog, iar altul, medic de familie. Boala de care suferă bebeluşul de aproape două luni apare la 10.000 de nou-născuţi. 

Mama lui a făcut două ecografii în timpul sarcinii. Acum speră să-şi facă dreptate, în instanţă. Unul dintre medicii care a consultat-o este acuzat de o altă familie că le-a omorât fetiţa, pentru că nu a intervenit la timp când s-a născut.

La leagănul de la Târgu-Cărbuneşti, Andi, bebeluşul născut fără creier este iubit de toată lumea. Doar dragostea mamei îi lipseşte. Părinţii susţin că l-au lăsat acolo pentru că medicii le-au spus că mai are doar puţin de trăit. De aceea l-au creştinat în grabă.

Şi acum Andi simte când cineva se apropie de pătuţul lui. Şi îşi întinde mânuţele după afecţiune.

Bunicii copilului sunt revoltaţi pentru că, niciunul dintre cei doi medici care i-au făcut ecografii mamei lui Andi nu a văzut că bebeluşul are o problemă. Că-i lipseşte creierul mare. Şi că îl are doar pe cel mic, cel care susţine funcţiile vitale.

Anecefalia s-ar fi putut vedea şi la o ecografie obişnuită. + 2.00 Dacă s-ar face ecografii în primul trimestru de sarcină şi să avem aparate performante ar fi foarte bine.

Mama copilului ar fi făcut două ecografii, una când avea patru luni de sarcină, la medicul Viorică Tabacu, din Târgu-Jiu, şi una la medicul de familie.

Medicul Viorica Tabacu, primul care a consultat-o pe mamă susţine că ea ar fi trebuit să facă o ecografie morfologică dacă ar fi vrut să ştie mai multe despre copil. Nu-şi aminteşte însă dacă a îndrumat-o spre un specialist. Acelaşi medic este acuzat de alţi doi părinţi că le-a ucis copilul. Anul trecut în septembrie, fetiţă lor s-a născut asfixiată cu cordonul ombilical în jurul gâtului. Părinţii l-au dat pe medic în judecată, dar dosarul a fost plimbat până acum, de la o instanţă la alta.

Până acum, Andi i-a uimit pe medici pentru că a luptat să trăiască. Deşi medicii spun că bebeluşii născuţi fără creier pot trăi doar câteva săptămâni, există şi miracole. Nicholas Coke, un băieţel din Colorado, care avea aceeaşi afecţiune a trăit aproape patru ani, înconjurat de dragostea părinţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » În cazul copilului născut fără creier, medicii nu se simt vinovați!