Antena Meniu Search
x

Video Doi meșteri olari din Horezu uimesc cu îndemânarea lor, transmisă din generație în generație: "Cea mai faimoasă ceramică din România"

Într-o piaţă invadată de obiecte de serie, doi meşteri olari din Horezu, soţ şi soţie, uimesc cu îndemânarea lor. Fac parte din familii de artizani în care pasiunea pentru modelarea lutului a fost transmisă din generaţie în generaţie, iar fiecare obiect ieşit din mâinile lor este o operă de artă unicat. 

de Andrei Naiţă

la 15.11.2021, 17:28

Vezi și

Bunicul a fost cel care i-a pus pentru prima dată "lutul" în mână, iar de atunci... a rămas îndrăgostit de olărit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă este o muncă care necesită multă concentrare, tânărul ceramist a ţinut să o inveţe şi pe soţia sa tainele acestui meşteşug, iar împreună să arăte întregii lumi că ceramica de Horezu este unică. 

Ionuț Bîscu, meșter olar: Este singura care este în patrimoniul UNESCO. Cea mai faimoasă ceramică din România. 

Pe acelaşi subiect

Meşteşugarii români i-au învăţat tainele olăritului şi pe francezi

Ionuț Bîscu, meșter olar: La ei probabil sunt foarte puţini meşteşugari, şi automat , dacă sunt puţini, probabil apreciază altfel, cu totul altfel. 

Acum, cea mai mare dorinţă a celor doi meşteri olari este ca fiul lor să le calce pe urme şi să înveţe acest meşteşug.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Doi meșteri olari din Horezu uimesc cu îndemânarea lor, transmisă din generație în generație: "Cea mai faimoasă ceramică din România"