Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi români au fost arestaţi, după ce au spălat banii negri ai mafiei chineze din Italia

Doi români au fost arestaţi pentru că spălau bani pentru mafia chineză din Italia! Prin conturile lor au trecut zeci de milioane de euro, pe care îi transferau în conturi din Turcia.

de Redactia Observator

la 14.12.2018 , 17:50

Doi români au fost arestaţi pentru că spălau bani pentru mafia chineză din Italia! Prin conturile lor au trecut zeci de milioane de euro, pe care îi transferau în conturi din Turcia.

Operaţiunea, pe care procurorii au denumit-o "Piatra Filosofală", a blocat o întreagă filieră a mafiei chineze din Europa. Percheziţiile făcute în mai multe regiuni ale Italiei şi în România i-au ajutat pe anchetatori să pună sechestru pe bunuri în valoare de peste 7 milioane de euro şi să confişte 70 de kilograme de aur.

Potrivit procurorilor italieni, reţeau de spălare de bani este formată din 29 de indivizi din China, Italia, Turcia şi România. Până acum, italienii au arestat 10 indivizi, în timp ce alţi doi au fost arestaţi în România.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astfel, aceşti afacerişti chinezi înşelau Fiscul şi reuşeau să transfere banii, acum curaţi, în afara Italiei.

Cel care se ocupa de spălarea banilor este un turc în vârstă de 50 de ani. Acesta lua banii de la chinezi, îi investea în aur, pe care îl vindea - mai apoi - în cel mai legal mod cu putinţă. Profitul obţinut era depus în conturi din Turcia şi România, după care banii spălaţi ajungeau în conturile personale ale chinezilor. În România, numărul conturilor prin care se făceau astfel de operaţiuni trece de o sută.

Şeful bandei pleca lunar din Italia în alte ţări, mai ales în Turcia, Spania şi Grecia. Iar în cele mai multe cazuri se îmbarca în aeroportul din Bologna.

Ancheta procurorilor italieni a început în urmă cu trei ani, în urma unei sesizări primite de la omologii turci.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Doi români au fost arestaţi, după ce au spălat banii negri ai mafiei chineze din Italia