Antena Meniu Search
x

Doi români din Craiova s-au mutat în Grecia și îşi trăiesc viaţa ca o vacanță, pe insulă

Au vrut o viaţă ca o vacanţă permanentă şi. au găsit locul perfect să-şi trăiască visul. Pe ţărmul Mării Egee, insula grecească Skiathos a devenit paradis pentru o familie din Craiova.

Vezi și

Au vrut o viaţă ca o vacanţă permanentă şi au găsit locul perfect să-şi trăiască visul. Pe ţărmul Mării Egee, insula grecească Skiathos a devenit paradis pentru o familie din Craiova. Oamenii şi-au cumpărat acolo o barcă şi o casă veche, între livezi de portocali şi măslini, pe care acum vor să o transforme într-o locuinţă de oaspeţi.

Fiecare zi începe cu o plimbare pe Marea Egee pentru Aurelian Bazgu. După ce a cutreierat aproape toată lumea, a decis că "acasă" pentru familia lui este pe insula grecească Skiathos.

Aurelian Bazgu: "Aerul de aici nu se compară! Toată lumea ajungă să treacă de 100 de ani aici!"

Alina Bazgu: "Ne-am dorit foarte tare sa ajungem intr-un loc unde sa ne fie foarte simplu, sa avem si barca si mare si munte, natura!"

Ani la rând, insula cu o suprafaţă de doar 48 de kilometri pătraţi a fost pentru ei o destinaţie de vacanţă. La fel ca pentru miile de turişti care ajung aici să se bucure de peisajele minunate şi de cele 60 de plaje cu nisip fin.

Hotărâţi să înceapă o nouă viaţă, craiovenii din Skiathos şi-au cumpărat pe insulă o casă veche. Destul de mare cât să găzduiască, atunci când va fi renovată, şi prietenii veniţi în vacanţă, şi alţi turişti atraşi de frumuseţea locului.

Aurelian Bazgu: "Aici nu ai voie sa construiesti cum vrei tu, ferestre nu ai voie decat doua modele, acoperis nu ai voie plat, decat tigla. Casa trebuie sa fie ori din piatra ori din beton, nu ai voie lemn."

Alina Bazgu: "Modul de viaţă e altfel. Ai masline, ulei de masline, tot felul de fructe, de legume care la noi nu se gasesc, portocale, lamai. Mi se pare că modul de viaţă aici e mult mai sănătos."

Skiathos se află la doar o oră şi un sfert de Bucureşti cu avionul. Pentru cei care vin cu maşina, feriboturile fac transferul din Grecia continentală pe insulă în aproximativ două ore şi jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri sociale » Doi români din Craiova s-au mutat în Grecia și îşi trăiesc viaţa ca o vacanță, pe insulă