Antena Meniu Search
x

Doliu! A murit Laurenţiu Popescu, directorul Institutului "Victor Babeş" din Capitală

Academicianul Laurenţiu Popescu, care din 1993 era director al Institutului Naţional "Victor Babeş" din Capitală, fiind cel care a descoperit telocitele, a murit, la vârsta de 71 de ani

Academicianul Laurenţiu Popescu, care din 1993 era director al Institutului Naţional "Victor Babeş" din Capitală, fiind cel care a descoperit telocitele, a murit, la vârsta de 71 de ani

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Institutul Naţional de Patologie "Victor Babeş", unul dintre cei mai exponenţiali profesionişti ai cercetării ştiinţifice medicale mondiale, directorul general al Institutului Naţional “Victor Babeş”, academicianul Laurenţiu Popescu, a încetat din viaţă.

Trupul neînsufleţit al academicianului a fost depus la Biserica Icoanei din Parcul Icoanei din Bucureşti, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la Cimitirul Ghencea Civil.

Laurenţiu Popescu a fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti (1992-2004), preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale (2006-2011), preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române (2006-2014) şi, din 1993, director general al Institutului Naţional “Victor Babeş” din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Academicianul Laurentiu Popescu este cel care a descoperit telocitele, un tip de celule umane cu rol regenerativ, capabile să vindece inima pacienţilor care au suferit un infart miocardic.

Anul trecut, Popescu a fost distins cu premiul "Magnolia Albă" acordat de Guvernul Municipalităţii Shanghai, ca o recunoaştere din partea oamenilor de ştiinţă chinezi pentru descoperirea noilor celule umane - telocitele -, dar şi pentru întreaga cooperare ştiinţifică în domeniul telocitelor pe care directorul general al Institutului "Victor Babeş" a dezvoltat-o în ultmii ani. În 2012, el a fost premiat cu medalia de aur de către Academia Internaţională de Cercetări Cardiovasculare cu sediul în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Doliu! A murit Laurenţiu Popescu, directorul Institutului "Victor Babeş" din Capitală