Antena Meniu Search
x

Două îngrijitoare de la o şcoală şi o grădiniţă din Gorj au fost certate de conducere pentru că s-au plâns presei că au fost lovite de Revoluţia Fiscală

S-au plâns de tăierile salariale şi, în loc să fie ajutate, li s-au cerut note explicative!

Vezi și

S-au plâns de tăierile salariale şi, în loc să fie ajutate, li s-au cerut note explicative! E situaţia angajatelor de grădiniţa dintr-o comună gorjeană, care, după ce au dat declaraţii jurnaliştilor, au fost mustrate de şefi. Directoarea neagă situaţia şi spune că, de fapt, n-a fost vorba de o apostrofare. Femeilor li s-a sugerat doar să nu se mai lamenteze.

"Vin dimineaţa la ora 5, aprind focul în patru clase. Spăl găleţi, ligheane, căni, pun apa. Spăl tabla, praful. Bag lemne în sobă şi la ora 12 vin iară. Mătur, iar şterg praful, toacă lemne, cară. Car lemnele cu roaba, să aduc la clase." Pentru toată munca asta, Loredana ar trebui să primească acum doar câţiva bani: "5 milioane şi ceva şi acum m-au anunţat că îmi mai dau 2 milioane."

Nu ştie cum se va descurca, mai ales că acasă are doi copii. Şi în aceeaşi situaţie e şi colega ei. E angajată cu un sfert de normă, aşa că, în ziua de salariu, nu numai că nu va primi nimic, ba chiar va trebui să aducă bani de acasă: "În situaţia asta, cred că e bine să stau acasă. Ca să muncesc şi să aduc banii de acasă, de la venitul copiilor." 

Declaraţiile celor două femei au stârnit însă revolta şefilor. De îndată, îngrijitoarele au fost chemate să explice cum a fost posibil să apară în faţa camerelor de filmat. Şi, mai ales, de ce s-au plâns de situaţie: "Le-am spus să nu se lamenteze atât, până nu văd exact fluturaşii. Măcar să mă fi sunat şi pe mine, să ştiu şi eu că vine presa.", spune directoarea grădiniţei. 

Pe acelaşi subiect

Că a venit presa şi că au pus întreaga instituţie într-o lumină proastă, pentru asta au fost trase la răspundere. Gestul însă, e negat de directoare: "Ele nu au fost chemate să fie apostrofate. Să mă lamurească şi pe mine ce şi cum." 

O lămurire care, aşa cum susţine conducerea grădiniţei, ar fi fost cerută din partea Inspectoratului şcolar. De fapt, inspectoratul a vrut doar să clarifice doar problema banilor. 

Femeile de serviciu speră să rămână în continuare cu salariul de dinainte. Şi aşteaptă aprobarea ordonanţei care să facă ordine în haosul revoluţiei fiscale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Două îngrijitoare de la o şcoală şi o grădiniţă din Gorj au fost certate de conducere pentru că s-au plâns presei că au fost lovite de Revoluţia Fiscală