Antena Meniu Search
x

Tradițiile de Dragobete s-au mutat în cluburi de noapte

Sărbătorim astăzi Dragobetele, cunoscut de mulţi ca Valentine's Day al românilor. În vremurile de demult, în această zi, tinerii, îmbrăcaţi în straie frumoase, obişnuiau să se strângă prin păduri şi să culeagă în buchete cele dintâi flori ale primăverii.

de Redactia Observator

la 24.02.2019, 10:46

Vezi și

Sărbătorim astăzi Dragobetele, cunoscut de mulţi ca Valentine's Day al românilor. În vremurile de demult, în această zi, tinerii, îmbrăcaţi în straie frumoase, obişnuiau să se strângă prin păduri şi să culeagă în buchete cele dintâi flori ale primăverii. Astăzi însă lucrurile s-au schimbat. Nu se mai poartă florile şi nici horele, iar tradiţiile s-au mutat în club.

Pe vremea bunicilor, în dimineaţa de Dragobete, tinerii ieşeau la pădure, unde încingeau hore şi îşi furau săruturi.

 În fiecare an pe 24 februarie românii sărbătoresc Dragobetele, asta la scurt timp de la sărbătoarea împrumutată de la americani, Valentine's Day.

În vechile calendare, această zi era supranumită "Cap de primăvară" şi era considerată prielnică începuturilor. Bătrânii credeau că orice lucru pornit azi merge cu spor.

Dragobete este cunoscut în cultura populară a românilor ca fiind fiul Babei Dochia, un zeu al iubirii al tinereţii şi al veseliei, Un tânăr extrem de chipeş care cucerea toate femeile care îi ieşeau în cale.

În ziua de azi, mulţi sărbătoresc iubirea, dar puţini ştiu ce înseamnă Dragobetele.

Şi, într-adevăr, Dragobetele s-a adaptat la tendinţele moderne. Şi se sărbătoreşte la club. Tinerii au celebrat dragostea până în zorii zilei, iar distracţia va continua şi la noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tradițiile de Dragobete s-au mutat în cluburi de noapte