Antena Meniu Search
x

Dreptul de mamă pierdut în Spania, recâştigat în România

Femeia condamnată în Spania la 4 ani de închisoare cu executare pentru răpirea propriului copil a fost apărată de instanţa din România.

Vezi și

 Femeia condamnată în Spania la 4 ani de închisoare cu executare pentru răpirea propriului copil a fost apărată de instanţa din România. Curtea de apel a decis că nu recunoaşte hotărârea din Spania.

După mai bine cinci ani de chinuri, Carolinei i-a revenit zâmbetul pe buze. România a ţinut cu România. Îşi făcuse şi bagajele. Scenariul din capul ei era dintre cele mai negre. Se vedea deja în celula strâmtă a unui penitenciar şi, cel mai rău, departe de Eva.

Acum poate să viseze din nou. La un trai mai bun, alături de copilul pentru care a luptat 6 ani de zile. În decursul anilor de luptă cu justiţia din două ţări, românca a cheltuit peste 40 de mii de euro. Avocaţi, deplasări, instanţe. Şi-n tot acest timp, cu greu a putut să-şi păstreze un loc de muncă.

Carolina Voiculescu a fost condamnată de o instanţă spaniolă la 4 ani de închisoare cu executare, în 2009. Pentru răpirea propriului copil. Eva. Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu recunoaşte hotărârea din Spania.

Traume la care i-a supus chiar tatăl fetiţei, cetăţean spaniol. Care, dintr-o dată, a decis că doreşte să aibă copilul pe care nu l-a căutat din 2007. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, dar, până acum, nimeni nu a contestat-o. În schimb, condamnarea din Spania va fi atacată de Carolina, la Curtea Drepturilor Omului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Dreptul de mamă pierdut în Spania, recâştigat în România