Antena Meniu Search
x

Video Drumul cu trenul de la Timişoara la Bucureşti era de două ori mai rapid acum 25 de ani. Unealta de bază la reparat șinele: târnăcopul

În România, te urci în tren la ora afişată şi ajungi la destinaţie când o fi...Pe multe rute, timpul necesar unei călătorii creşte de la an la an. De la Timişoara la Bucureşti, de exemplu, dacă acum 25 de ani se făceau 6 ore, acum distanţa e parcursă în aproape 11. Infrastructura e învechită iar ca să nu deraieze garniturile, sunt limitări de viteză la tot pasul.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 04.08.2021, 22:03

Vezi și

Așa se repară în Timiş de exemplu șinele de cale ferată - cu târnăcopul. Infrastructura a rămas în urmă pe multe porţiuni iar cârpelile au mărit de la an la an timpul necesar unei călătorii. 

Constantin Petreanu, președintele Uniunii Drum de Fier Timișoara: În 96, Intercity făcea 6 ore de la Timişoara la București...aia era normalitatea.... și acum... acum pleci și uneori nici nu știi când ajungi.

Nici nu e de mirare, la cum arată șina.

''Noi am găsit traverse rupte. Și noi am strâns câteva şuruburi care erau pe lângă... 

Pe acelaşi subiect

Ne-aţi luat pâinea... 

V-am ajutat, nu v-am luat pâinea.''

Constantin Petreanu, președintele Uniunii Drum de Fier Timișoara: La exfolieri, scădem viteză, se introduc restricții de viteză, pe Lugoj – Timișoara sunt 50 – 70 (Km/h), și în mod normal ar trebui să se circule cu 120, la fel Caransebesul, care tot de regională Timișoara aparține, circulația e undeva la 70 00.

Zeci de copii au rămas blocaţi recent într-un tren 

Sunt peste 100 de zone cu restricții de viteză pe distanţa de 570 de km dintre Timişoara şi Bucureşti. În unele, trenul circulă cu 10 – 15 km/h. Săptămâna trecută, zeci de copii care veneau din tabără de la mare au fost nevoiţi să stea ore întregi în plus într-o garnitură care părea că nu mai ajunge la destinaţie. 

''Cum credeţi că se simte un tată care şi a trimis copilul şi trebuia să ajungă azi dimineaţă şi este 12 noaptea şi n a ajuns?''

Constantin Petreanu, președintele Uniunii Drum de Fier Timișoara: Noi acum practic nu mai facem mentenanţa care se facea în anii 80 – 90 , numai intervenţii, sporadice. 

Într-un răspuns transmis reporterului Observator, CFR Călători dă vina pe greaua moştenire.  

"În ultimii 10 ani, s-au executat lucrări, în medie, pe 10,5 km de cale ferată/an, ritm care atrăgea după sine accentuarea stării de degradare a rețelei feroviare naționale.''

Constantin Petreanu, președintele Uniunii Drum de Fier Timișoara: Unealta principală pe care eu aş vrea să o pensionez, probabil odată cu mine, este târnăcopul. 

Compania de Căi Ferate promite ca, până la sfârșitul anului, să ridice restricțiile de viteză pe aproape 94 de km din traseul Timişoara-Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Drumul cu trenul de la Timişoara la Bucureşti era de două ori mai rapid acum 25 de ani. Unealta de bază la reparat șinele: târnăcopul