Antena Meniu Search
x

Drumul dulce al înghețatei, desertul verii

Cu vanilie, ciocolată cremoasă, fructe de sezon sau arome inedite, îngheţata rămâne cu siguranţă desertul verii. Însă, până să o savurăm, aceasta trece prin numeroase procese în marile fabrici. Desigur că producătorii respectă reţete autentice, însă, an de an, combină arome care mai de care mai delicioase, ce ne fac vara mai frumoasă.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 11:58

Vezi și
  • Rețetele clasice, apreciate în continuare de români
  • Înghețata are o istorie de peste 2.000 de ani

Este desertul preferat al tuturor, fie ei copii sau adulti. Mai ales pe timpul verii. Inghetata - căci despre ea vorbim, desigur, este un desert cu o vechime de peste 2.000 de ani, care evoluează de la an la an.

Andreea Gherasim, reporter Observator Care sunt paşii astfel încât îngheţata să ajungă în mâinile noastre?

Bianca Popa, producător de înghețată - Prima dată îngheţata începe să se producă în camera de mixare, după care ajunge aici în vanele de maturare, apoi coboara in freezere, urmează să ajungă în utilaj în funcţie de tipul de îngheţată produs pahar, cornet, îngheţată pe băţ.

Vafa rămâne cel mai apreciat desert rece, conform celui mai mare producator de înghețată din România. Românii nu renunța la aromele clasice precum ciocolata și vanilie, conform studiilor. Însă se îndreaptă ușor, ușor, și către aromele inedite.

Bianca Popa, producător de înghețată - Cea mai spectaculoasă aromă a noastră este biscottino, este un fel de biscuite dulce.

Inspirata desigur de la italieni, adevaratii artiști ai înghețatei. Una din vedetele sezonului in România este și inghetata cu trufe, un ingredient din ce in ce mai apreciat de romani. Iar tocmai pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi, pofticioșii si-au putut crea chiar propria inghetata, in atelierul de gusturi noi.

Bianca Popa, producător de înghețată Suntem conştienţi că nu am ajuns aici singuri tocmai de aceea vrem să implicăm consumatorul în acest proces de creţie.

Potrivit Eurostat, ţara noastră este pe locul 10 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia de îngheţată. Germania şi Italia sunt fruntaşe, cu o producţie de peste 500 de milioane de litri anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Drumul dulce al înghețatei, desertul verii