Antena Meniu Search
x

Dulceaţa făcută în casă e la mare cautare în această toamnă, în târgurile de profil

Toamna vine cu dulceţuri de toate felurile. Frumos colorate, ambalate şi cu un gust aromat, borcanele comercianţilor locali au luat cu asalt tarabele.

Vezi și

Toamna vine cu dulceţuri de toate felurile. Frumos colorate, ambalate şi cu un gust aromat, borcanele comercianţilor locali au luat cu asalt tarabele. Iar de clienţi nu se plânge nimeni. Pentru că, sătui de conservanţii din marmelada de supermarket, românii aleg tot mai des gemul pregătit ca la mama acasă. 

Mirosul de gem abia scos din ceaunul încins s-a simţit de departe în Odorheiul Secuiesc. A fost un an cu fructe puţine, şi totuşi, producătorii au găsit marfă cât să-şi umple tarabele. În plus, au ţinut cont şi de pretenţiile pieţei. 

Se caută nu doar magiunul tradiţional, ci şi combinaţiile mai inedite: "Dulceaţa de ardei iute, care e şi iute şi dulce. Sirop de lavandă, cu salvie şi roiniţă."

Şi, aşa cum era de aşteptat, pofticioşii nu au întârziat să apară. Mai ales că, spun ei, bucatele gospodinelor întrec cu mult produsele din supermarket. "E foarte bun. Delicioasă. +08:34 Comunitatea asta poate să producă împreună produse frumoase, gustoase." Să producă şi să reziste. Mai ales că, în zonă, dulceţurile nu doar că duc tradiţia mai departe, ci îi şi ajută pe micii comercianţi să supravieţuiască. 

Iar clienţii sunt mulţimiţi. Şi, de la an la an, ajung să cumpere din ce în ce mai des marfă tradiţională românească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Dulceaţa făcută în casă e la mare cautare în această toamnă, în târgurile de profil