Antena Meniu Search
x

Video Plaja extinsă din Mamaia, în centrul unor noi dispute înainte de minivacanţa de 1 mai

Mai e o lună până la tradiţionala minivacanţă de 1 mai şi pe plajele de pe litoral au început deja pregătirile. Autorităţile curăţă nisipul de scoici, alge şi gunoaie, sunt adunate deşeurile, însă până la debutul sezonului estival mai sunt câteva probleme de rezolvat. În Mamaia, operatorii trebuie să ajungă la un consens cu autorităţile în privinţa exploatării porţiunilor noi apărute după lărgirea plajelor. 

de Cătălina Buzoianu

la 05.04.2022, 17:44

Vezi și

Vremea frumoasă i-a făcut pe angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral să iasă pe plajă. Nu pentru distracţie, ci pentru muncă. Oamenii pregătesc nisipul pentru turiştii care vor lua cu asalt litoralul românesc vara aceasta. Plajele sunt curăţate de gunoaie, scoici şi alege. Sunt pregătite şi aleile de promenadă, iar pentru plajele erodate este adus nisp din depozite. La finalul lucrărilor, plajele proaspăt amenajate vor fi predate operatorilor care le vor închiria de la autorităţile locale. 

Probleme pe plaja extinsă din staţiunea Mamaia

Dacă în majoritatea staţiunilor lucrurile sunt clare, nu la fel stau lucrurile şi la Mamaia unde lărgirea porţiunii de nisip a adus o mulţime de probleme. "Avem în acest moment garanţia că se lucrează pe soluţii practice propuse de noi pentru această vară, să poată fi introduse", spune Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Discuţii aprinse înainte de minivacanţa de 1 mai

Cu mai puţin de o lună până la minivacanţa de 1 mai, operatorii nu ştiu însă ce se va întâmpla şi în ce măsură vor putea folosi porţiunea de plajă nou apărută. Asta pentru că lucrările au fost făcute din fonduri europene, iar legea spune că nu este permisă scoaterea de profit din astfel de proiecte.

În cazul în care se va ajunge totuşi la un consens, operatorii de plajă care deţin suprafeţele vechi vor putea să îşi amplaseze şezlonguri şi umbrele, ori să ridice beach baruri şi în zona din apropierea apei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Plaja extinsă din Mamaia, în centrul unor noi dispute înainte de minivacanţa de 1 mai