Antena Meniu Search
x

După zăpadă, oamenii din mai multe judeţe ale ţării au parte de inundaţii

Temperaturile ridicate din ultimele zile au topit gheaţa şi au făcut ca apa să iasă din albia râurilor. În Suceava, Neamţ dar şi în Harghita oamenii s-au trezit cu apa în gospodării.

Vezi și

Temperaturile ridicate din ultimele zile au topit gheaţa şi au făcut ca apa să iasă din albia râurilor. În Suceava, Neamţ dar şi în Harghita oamenii s-au trezit cu apa în gospodării.

În Vatra Dornei, apa revărsată din albia râurilor a intrat în casele şi în curţile oamenilor. Locuitorii n-au închis un ochi toată noaptea. În ajutorul lor au venit şi pompierii care au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei.

-Veţi sta în continuare să monitorizaţi cursul apei?

-Trebuie să stăm. Mai la vale sunt probleme, la vecini. Deja pocneşte gheaţa... E posibil să dea drumul natural şi atunci ar fi cel mai bine

Pe acelaşi subiect

-Ne-a inundat peste tot (...) Pe dig intră....

Râurile Dorna şi Bistriţa au ieşit din matcă în anumite zone de pe cursul apei. Pompieri şi reprezentanţi ISU au monitorizat permanent porţiunile unde apa risca să iasă din albia râurilor. Şapte case şi mai multe terenuri agricole au fost inundate. 

Pe răul Bistriţa pompierii au dinamitat controlat o bucată de gheaţă.

În judeţul Neamţ s-a dat semnalul de evacuare a mai multor locuinţe aflate pe cursul râului Bistriţa în zona localităţii Săvineşti.

-Dar viteza sloiurilor e mai mică?... A scăzut da!?

-O să îi dea drumul pentru că văd apă în amonte, la Săvineşti. Aici s-a făcut un şenal de 30 de metri şi cred că îşi dă drumul. Cum creşte nivelul acolo, mă suni!

-Zona de pericol este acum la Săvineşti şi probabil va mai fi o zonă critică în Topoliceni dar acum să vedem cum rezolvăm situaţia aici.

O bucată mare de gheaţă lungă de 4 km s-a  format pe râul Bistricioara, în judeţul Harghita. Din cauza debitului ridicat, zaporul a plesnit iar apa a intrat în gospodăriile oamenilor .

În următoarele două zile vremea rămâne la fel de călduroasă. Asta înseamnă că gheaţă se va topi în continuare şi există riscul să se producă inundaţii şi în alte zone din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » După zăpadă, oamenii din mai multe judeţe ale ţării au parte de inundaţii