Antena Meniu Search
x

Comitetul Național pentru Situații de Urgență așteptat să decidă cât stă România în stare de alertă

Autorităţile vor stabili ce restricţii vor putea fi impuse în acest weekend de tranziţie. Decizia ar urma să fie luată în prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Ludovic Orban. 

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 20:05

Vezi și
  • Comitetul este condus de premierul Ludovic Orban.
  • Starea de alertă poate intra oficial în vigoare abia în cursul zilei de luni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul Ludovic Orban, ar urma să stabilească perioada în care România va fi în stare de alertă și măsurile care vor fi valabile, practic, în următoarele trei zile, până la intrarea în vigoare a legii adoptate în Parlament privind starea de alertă.

Principala întrebare care se pune în acest moment este dacă ordinul care se va da în această seară va conține restricții și amenzi, în condițiile în care experții în drept constituțional și avocații spun că ar fi ilegal. 

Premierul a afirmat însă că măsurile vor avea caracter obligatoriu. 

Odată aprobat ordinul de către Comitetul Național, el va merge la Monitorul Oficial spre publicare și va intra de îndată în vigoare. Va trebui ca acest lucru să se întâmple însă până la 12 noaptea, pentru că atunci expiră starea de urgență si, implicit, toate restricțiile pentru români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Comitetul Național pentru Situații de Urgență așteptat să decidă cât stă România în stare de alertă