Antena Meniu Search
x

Duşul elefanţilor, ritual pentru oamenii din Târgu Mureş

Duşul elefanţilor a devenit un ritual pentru care oamenii din Târgu Mureş se adună în număr mare la Grădina Zoologică. Cu un furtun de pompieri, îngrijitorii de aici răcoresc animalele în văzul publicului. Este şi o lecţie pentru cei mici, spun angajaţii. Învaţă astfel mai multe despre comportamentul animalelor.

de Redactia Observator

la 12.07.2020, 13:42

Vezi și
  • Elefanții au parte zilnic de un duș răcoritor
  • Experiența, de neuitat pentru vizitatori

Nu trece o zi fără ca Tania şi Hella să fie îmbăiate. De această dată, însă, au parte de un alt fel de ritual. Îngrijitorii le aduc în faţa publicului. Este noua metodă prin care oamenii de la Zoo vor să-i educe pe vizitatori, în special pe cei mici, despre nevoile fiecărui animal.

Zeci de ochi sunt aţintiţi spre ele. În ţarc, începe îmbăierea. Pentru că au o suprafaţă considerabilă de acoperit, îngrijitorii folosesc un furtun de pompieri. Cei doi elefanţi par tare încântaţi. Semn că le place răsfăţul. ils 20.16

Andras Kopacz, director adjunct grădina zoologică: Ei au venit de la gradina zoologica din Bergamo, Italia, și de la Budapesta, Ungaria. Ei sunt aici din 2012, respectiv 2014. Sunt doua femele in varsta, ca nu vreau sa spun ca sunt batrane.

Vizita la Grădina Zoologică s-a transformat într-o experienţă de neuitat pentru copii. Au savurat fiecare moment cu zâmbetul până la urechi. În plus, au învăţat şi multe lucruri noi despre elefanţi.

De doi ani încoace, vizitatorii care trec pragul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş sunt invitaţi să cunoască mai bine animalele prin diverse activităţi inedite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Duşul elefanţilor, ritual pentru oamenii din Târgu Mureş