Antena Meniu Search
x

E criză în PSD. Conducerea partidului se reuneşte luni de urgenţă

A început criza în PSD. Din nou.  Liderii din teritoriu au obţinut astăzi o şedinţă de urgenţă. Comitetul Executiv va avea loc luni.

Vezi și

A început criza în PSD. Din nou.  Liderii din teritoriu au obţinut astăzi o şedinţă de urgenţă. Comitetul Executiv va avea loc luni. Se împart deja taberele, iar voci din partid spun că mandatul lui Mihai Tudose este în joc. "Ar fi sinucidere politică dacă se schimbă din nou premierul", spun unii lideri, care se tem că, dacă se va ajunge la un nou episod Grindeanu, preşedintele nu va mai numi un şef de cabinet de la PSD. 

De 24 de ore, curg mesajele pentru convocarea cât mai rapidă a unei şedinţe în care să fie tranşată criza din partid. Şedinţa Comitetului Executiv a fost initial programată la finalul lunii ianuarie. Primii care au cerut întâlnirea de urgenţă au fost Ciprian Pandea de la Călăraşi, Rovana Plumb, apoi de Paul Stanescu de la Olt şi Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj. 

Taberele par deja împărţite. Radu Moldovan de la Bistriţa ar fi tot de partea şefului de partid, Liviu Dragnea. La fel ca secretarul general al PSD, Marian Neacsu şi preşedinte al PSD Ialomiţa. Şi filialele din Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Alba şi Botoşani au îmbrăţişat rapid ideea de a se organiza cât mai repede confruntarea dintre Dragnea şi Tudose. 

De partea premierului, s-au arătat deja lideri din Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi şi Brăila, filiala din care provive Mihai Tudose. Felix Stoe, ministrul Transportului, spune că deciziile trebuie să rămână la şeful Executivului. În timp ce Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, spune că schimbarea premierului ar fi o sinucidere politică. 

Luni va fi tranşată criza internă din PSD. Sunt voci care spun că mandatul de premier este în joc.

La momentul demiterii premierului Grindeanu, dar şi la ultima criză majoră între Guvern şi PSD, în toamna anului trecut, leul a suferit un şoc. Şi nici în aceste momente nu pare că se simte prea bine. În anul în care ne confruntăm cu cele mai puternice scumpiri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » E criză în PSD. Conducerea partidului se reuneşte luni de urgenţă