Elcen scapă de poprirea pe conturi. Compania a ajuns la o înţelegere cu Distrigaz Sud

Publicat: 09.09.2016, 19:08.
Actualizat: 09.09.2016, 19:12

Distrigaz Sud, distribuitor de gaze naturale controlat de grupul francez Engie, a ajuns la o înţelegere cu Elcen pentru plata eşalonată a datoriilor restante şi va ridica poprirea pe conturile companiei de stat, acordul eliminând, pe moment, riscul unor întreruperi în alimentarea cu apă caldă a Capitalei, a anunţat vineri seară Ministerul Energiei.

Distrigaz Sud, distribuitor de gaze naturale controlat de grupul francez Engie, a ajuns la o înţelegere cu Elcen pentru plata eşalonată a datoriilor restante şi va ridica poprirea pe conturile companiei de stat, acordul eliminând, pe moment, riscul unor întreruperi în alimentarea cu apă caldă a Capitalei, a anunţat vineri seară Ministerul Energiei.

Distrigaz Sud Reţele a pus joi poprire pe toate conturile Elcen, poprirea fiind extinsă şi la clienţii companiei de stat, inclusiv RADET, a anunţat compania Elcen, care susţine că, din această cauză, ar putea fi obligată să oprească producţia de energie electrică şi termică începând de sâmbătă.

Poprirea a fost instituită de către Distrigaz Sud Reţele pentru datorii neachitate în valoare de 11,67 milioane lei, reprezentând dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuţie a gazelor.

"Reprezentanţii Elcen şi Distrigaz au ajuns la o înţelegere de principiu privind eşalonarea, până la sfârşitul acestui an, a sumei de 11,7 milioane de lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente unor facturi din anii precedenţi, conform titlului executoriu obţinut de Distrigaz împotriva Elcen", a precizat ministerul.

Ca urmare a înţelegerii, Distrigaz Sud va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen, însă doar cu condiţia respectării de către Elcen a obligaţiilor asumate în protocolul semnat cu distribuitorul de gaze.

"În măsura în care RADET îşi va respecta obligaţia de a întocmi luni ordinul de plată pentru achitarea subvenţiei scadente, se va putea vira către Romgaz contravaloarea gazelor livrate şi astfel, cel puţin pentru moment, nu vor fi probleme în alimentarea cu apă caldă", a precizat Ministerul Energiei, care are în subordine compania Elcen.

Datoria principală asupra căreia au fost calculate aceste penalităţi de întârziere a fost achitată după data scadentă de către Elcen, care motivează situaţia prin neplata de către RADET a obligaţiilor către Electrocentrale Bucureşti.

În total, RADET are datorii de peste 3,6 miliarde de lei către Elcen.

Sursa: News.ro

Top știri

Accidentul care a îndoliat o întreagă comunitate din Iaşi, produs de o şoferiţă care avea permisul de conducere luat de câteva luni
1
Eveniment • pe 22.01 la 08:14

Accidentul care a îndoliat o întreagă comunitate din Iaşi, produs de o şoferiţă care avea permisul de conducere luat de câteva luni

Tragedie pe un drum din judeţul Iași. Trei persoane și-au pierdut viața în urma unui accident rutier grav. Erau pasageri pe bancheta din spate a unui autoturism condus de o tânără de numai 18 ani. Aceasta nu s-ar fi asigurat corespunzător şi a intrat direct în calea unui TIR.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu, vacanță la munte cu Sofia și Gabi Bădălău? ”În brațele tale văd norii de aproape” / FOTO
spynews.ro
Jaf ca în filme, ziua în amiaza mare, pe drumurile din România. Imagini șocante! (Exclusiv)
gandul.ro
"I-am distrus tinerețea și m-a executat". Ce i-a facut o femeie lui Cristi Borcea. S-a dus la toți medicii, dar nu găsește tratament
antenasport.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
antenasport.ro
Jacky Bracamontes și-a pus fanii de pe rețelele de socializare pe jar | Fotografia în costum de baie cu actrița
tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:33 Clădirile simbol din Timişoara au fost transformate în miniaturi 3D 22:16 Ministrul Sănătăţii din Sri Lanka, care promova un sirop anti-Covid inventat de un şaman, a fost diagnosticat pozitiv 22:01 Ursul care a fugărit turiştii pe pârtie la Clăbucet va fi relocat. Jandarmii l-au gonit cu şenilata şi au anunţat administratorul fondului de vânătoare 21:38 Un pacient depistat cu noua tulpină Covid lucrează la o şcoală din Bucureşti. 9 din 10 contacţi ai acestuia, depistaţi pozitiv 21:33 Vaccinare Covid la Potârnichea: Autorităţile asteaptă să fie rugate, iar localnicii aşteaptă să fie ajutaţi. Până atunci, unii se "vaccinează" la birtul din sat 21:14 Noua tulpină de coronavirus ar putea fi cu 30% mai mortală. Mutaţia poate fi sesizată doar prin teste PCR 20:40 Vaccinarea anti-Covid, misiune imposibilă pentru bătrânii fără ajutor. Mulţi nici măcar nu se pot deplasa 19:57 Turişti fugăriţi de urs pe pârtia Clăbucet. Deşi s-a emis şi avertizare RoAlert, unii s-au dus după el să-l filmeze 19:52 Aerul din Capitală, de trei ori mai poluat faţă de limita admisă, vineri noapte. Autorităţile dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire 19:00 Soţia lui Alexei Navalnîi a fost arestată în Moscova, la scurt timp după ce fusese văzută în rândul protestatarilor
CITEȘTE PE A1.ro
Îl recunoști? Tânărul din imagine este acum unul dintre cei mai iubiți artiști din România. Milioane de oameni îl urmăresc în online
A1.RO
Doliu în showbiz. Unul dintre cei mai longevivi prezentatori a decedat. Ce avere extraordinară lasă în urma sa
A1.RO