Antena Meniu Search
x

Elevă de 16 din Pitești, adusă în comă la Institutul ''Matei Balş''. Fata e suspectă de meningită

Încă un caz de meningită în România. O elevă de 16 ani din Piteşti a ajuns în comă la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală, iar medicii fac tot posibilul să o salveze.

de Redactia Observator

la 16.05.2019, 09:22

Vezi și

Încă un caz de meningită în România. O elevă de 16 ani din Piteşti a ajuns în comă la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală, iar medicii fac tot posibilul să o salveze.

La liceul unde învaţă fata, sala de clasă a fost închisă pentru dezinfecţie, iar părinţii, colegii de clasă şi profesorii cu care eleva a intrat în contact au primit, cu toţii, tratament special.

Adolescenta a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti ieri dimineaţă. A leşinat acasă, iar părinţii s-au speriat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

S-a ridicat suspiciunea de meningoencefalită. Motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Matei Balş.

Când a plecat cu ambulanţa din Piteşti, fata era conştientă dar, pe drum, starea ei s-a agravat rapid. În Capitală a ajuns în comă. Imediat, conducerea liceului unde învaţă a luat măsuri.

Cei 34 de colegi de clasă, 10 profesori, dar şi părinţii adolescentei, au primit antibiotice. Numită şi "boala contra timp", meningita poate ucide în doar câteva ore, iar, de multe ori, simptomele sunt înşelătoare, ca în cazul virozelor.

Aşa s-a întâmplat chiar luna trecută, când o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" din Capitală a murit în doar câteva ore. Şi o adolescentă de 15 ani din Vaslui a fost răpusă, tot luna trecută, de meningită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Elevă de 16 din Pitești, adusă în comă la Institutul ''Matei Balş''. Fata e suspectă de meningită