Antena Meniu Search
x

Eleva filmata in timp ce strangea bani de spaga pentru supraveghetorii de la BAC

O eleva care a sustinut bacalaureatul la un liceu din Navodari a fost filmata de anchetatori in timp ce aduna bani de la alti colegi. Suma stransa ar fi fost destinata supraveghetorilor, care, in schimbul mitei, ar fi trebuit sa fie mai "permisivi".

Vezi și

Povestea a iesit la iveala dupa ce un elev a dat totul in vileag.

Pe imaginile suprinse de cei de lai DGA se vede clar cum o eleva strange bani pe holurile liceului de la alti colegi. Adolescenta ar fi urmat sa ii ofere banii, in toaleta scolii, unui cadru didactic si sa cumpere astfel bunavointa supraveghetorilor.

Elevul care a facut denuntul a decis sa dea totul in vileag dupa ce a fost eliminat de la proba de matematica pentru ca avea un telefon asupra lui. Asa au intrat pe fir lucratorii DGA. Ei au monitorizat toate probele examenului de maturitate de la liceul Lazar Edeleanu din Navodari, iar dovezile obtinute nu fac cinste nici elevilor, nici profesorilor.

“Am fost chemati patru din grupul nostru de elevi. Ne-au tinut dupa usa, spunand ca trebuie sa dam niste bani, o suma. Banii ar fi fost, chipurile, ca sa ne ajute sa copiem sau sa folosim materiale de studio”, spune elevul care a facut denuntul.

Potrivit unor surse, principalii suspecti luati in vizor sunt 15 absolventi din localitatea Cogealac. Procurorii au audiat deja mai multi elevi, dar si profesori.

Parintii sunt revoltati de cele intamplate. Baga mana in foc ca elevii nu sunt vinovati. Au recunoscut ca unii au fost gasiti cu bani la ei, dar spun ca erau pentru cheltuiala si nu pentru a fi dati mita.

Procurorii fac cercetari pentru dare si luare de mita. Cei care vor fi gasiti vinovati, atat elevi, cat si profesori, risca sa fie condamnati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Eleva filmata in timp ce strangea bani de spaga pentru supraveghetorii de la BAC