Elevii unei școli din București, chemați la ore în scenariul galben, deși sunt patru cazuri de infectări cu noul coronavirus

De Redactia Observator.
Publicat: 24.09.2020, 20:02.
Actualizat: 24.09.2020, 20:20

O şcoală din Sectorul 6 al Capitalei are mai mulţi elevi și profesori infectaţi cu coronavirus. Cu toate acestea, a funcționat astăzi în scenariul galben. Asta pentru că raportările se bat cap în cap: Inspectoratul Şcolar ştie de doi profesori confirmaţi pozitiv, iar DSP de doi profesori şi doi elevi. Teoretic, şcoala ar fi trebuit să fie închisă. Practic, doar două clase sunt în izolare.

Un elev de gimnaziu şi altul de clasă primară au fost testaţi pozitiv cu COVID 19 la o şcoală din Capitală. Pe lângă ei, alţi doi profesori, soţ şi soţie, care predau acolo. Părinţii nu au primit însă nicio informaţie de la şcoală.

Părintele unui elev: Părinții nu au fost informați de către școală sau profesori de niciunul din cazuri. Probabil școala a ținut ascunse aceste cazuri, intenționat. În mod normal, la trei cazuri în școală, se trece pe scenariul roșu, adică toți copiii online.

Părintele unui elev: Nu am fost anunțați, nici pe platformă, nici pe grurpurile de părinți, nici pe altă platformă. Nu am fost anunțați deloc. Nu mi se pare normal.

Părintele unui elev: Așteptăm și noi să vedem dacă ne anunță cineva. Cele două cazuri de copii da, au fost transmise, dar atât. De cei doi profesori nu am fost anunțați.

Paznicul de la şcoală nu ştie nimic.

Am contactat-o și pe directoarea școlii. Nu vrea să comenteze, dar insistă că a respectat procedurile.

Alina Buhuș, director Școala 198: Părinţii care să transmită lucruri vor fi întotdeauna. Noi am luat absolut toate măsurile aşa cum prevede legea. Câte cazuri de infectări avem? O astfel de informaţie vă rog să o luaţi de la DSP.

Am întrebat mai departe la Inspectoratul Scolar al Municipiului București și mai apoi la Direcția de Sănătate Publică. La Inspectorat se ştie doar de două cadre didactice infectate. DSP-ul are în evidenţă doi profesori şi încă doi elevi.

Marina Manea, inspector general adjunct: Acești doi profesori vin o singură dată în unitatea de învățământ. Nu au intrat în interacțiune cu prea multe alte cadre didactice, colegi. Eu nu am informația confirmării pozitive a doi elevi.

La apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV 2 în clase diferite, se suspendă cursurile în toată școala. Direcţia de Sănătate Publică spune că în acest caz există doar două clase în izolare. Ale celor doi elevi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.