Elevii liceului economic din Ploieşti învață meserie de pe băncile școlii
Cu cât mai devreme începi să te specializezi într-un domeniu, cu atât mai multe şanse sunt să şi performezi în el. O ştiu şi tinerii care urmează cursurile liceelor economice din ţară. Pentru ei teoria contează mai puţin. Practica este cea care le asigură succesul aşa că asta fac încă de pe băncile şcolii.
Cu cât mai devreme începi să te specializezi într-un domeniu, cu atât mai multe şanse sunt să şi performezi în el. O ştiu şi tinerii care urmează cursurile liceelor economice din ţară. Pentru ei teoria contează mai puţin. Practica este cea care le asigură succesul aşa că asta fac încă de pe băncile şcolii.
Sub supravegherea profesorilor, liceenii învaţă tainele bucătăriei. Începând de la normele de igienă şi până la cum se ambalează un produs.
Toate ingredientele folosite în bucătărie sunt proaspete. Şi multe sunt făcute chiar de liceeni. În restaurantul unităţii de învăţământ chelneri sunt tot elevii.
Lecţiile nu se termină niciodată ar spune unii. Şi nu ar fi departe de realitatea din liceele economice.
Elevii liceului economic au şi posibilitatea de a lucra cu jumătate de normă la agenţii economici din Ploieşti, iar diploma pe care o primesc la absolvire va fi un atu atunci când vor căuta un job stabil.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰