Antena Meniu Search
x

Elevii de nota 10 ai României. Media maximă la Bacalaureat 2018, biletul de intrare la facultăţile din străinătate

Notele mari de la Bacalaureat înseamnă, pentru mulţi dintre elevi, biletul de intrare la facultăţile din străinătate. Mii de absolvenţii de liceu părăsesc ţara în fiecare an, pentru a-şi continua studiile în altă parte. Şi prea puţini se mai întorc apoi acasă.

Vezi și

Notele mari de la Bacalaureat înseamnă, pentru mulţi dintre elevi, biletul de intrare la facultăţile din străinătate. Mii de absolvenţii de liceu părăsesc ţara în fiecare an, pentru a-şi continua studiile în altă parte. Şi prea puţini se mai întorc apoi acasă. Anul acesta, însă, mulţi dintre cei care au luat bacul cu nota 10 spun că vor rămâne în România.

Beatrice Franţ a terminat Colegiul Lazăr din Capitală şi a luat bacul cu 10 pe linie. Acum, ea se pregăteşte să plece la Londra, unde va studia arhitectura. 

Tot la Anglia visează şi Andra. Iar zecele de la bac îi va împlini visul.   

Andra Tofan - Colegiul Național "Petru Rareș", Suceava

Eu am să plec la o facultate în Londra, la Queen Mary University of London, și o să studiez drept englez și drept european, 4 ani, și programul meu este foarte atrăgător pentru mine.

Numărul elevilor care aleg să studieze în afara ţării creşte, în fiecare an, cu 20%. 6.000 de absolvenţi de liceu au plecat din România, numai anul trecut.

Mulţi dintre elevii care au luat azi bacul cu zece spun însă că vor să rămână acasă. Alexandra, de pildă, a ales Facultatea de Drept din Bucureşti.

Grigoraş Alexandra - Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", Bucureşti:

Mă simt foarte legată de ţară şi mi-ar fi foarte greu să merg într-o ţară unde nu cunosc pe nimeni, să fiu departe de familie, de prieteni. Aici i-aş avea pe toţi aproape, ne-am ajuta.

Nici Andreea nu vrea să plece, iar acum oscilează între ASE şi Drept. Pentru ea, nota 10 de la Bac a fost rezultatul unui efort susţinut.     

Andreea Ilieş - Colegiul Nicolae Titulescu, Baia Mare 

M-am pregătit încă din clasa a IX-a, am învăţat constant, am încercat să nu rămân în urmă şi să nu las totul pe ultima sută de metri.

E singura reţetă? Toni ne asigură că nu. El spune că a tras tare doar pe ultima sută de metri..

Antonio Dumitrascu - Colegiul National Matei Basarab, Râmnicu Valcea

In clasa a XII-a chiar m-am pus pe invatat, am invatat serios. Sa fiu sincer, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a am fost cam delasator, imi copiam temele de pe internet, de la colegi, la teste faceam cum ma descurcam... 

Adrian, în schimb, va ţine minte multă vreme ziua în care s-au afişat rezultatele. Şi el e decis să rămână în ţară. Va deveni inginer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Elevii de nota 10 ai României. Media maximă la Bacalaureat 2018, biletul de intrare la facultăţile din străinătate