Antena Meniu Search
x

Liceeni pot experimenta viata de student, timp de doua saptamani

Mai nou, liceenii sunt dusi la camin sa vada cum e viata de student. Ba chiar merg la cursuri si dau examene. E un proiect in care adolescentii sunt ghidati tot timpul de studenti pentru a-si alege corect facultatea.

Vezi și

Datele arata ca jumatate dintre tineri abandoneaza facultatea la scurta vreme dupa ce au inceput-o.

Este un soc pentru elevi sa vada ce-i asteapta in facultate. Studentia nu e deloc amuzanta cand vine vorba despre examinare si cazare. Nu e ca la mama acasa.

Au un singur birou in camera, iar baia este la comun. O folosesc intre 40 si 60 de studenti pe fiecare etaj.

Ca sa nu sufere de depresie cand ajung la facultate, liceenii pot intra din aceasta vara intr-un program national de asistenta. Consilierii sunt chiar studentii care au trecut deja prin botezul facultatii. Practic, elevii de clasa a XI-a pot fi studenti, timp de doua saptamani. Stau in camin, mananca la cantina , merg la cursuri si dau examene.

Tinerii aleg in ultimul moment unde sa dea admitere, iar graba strica treaba. Jumatate dintre studenti abandoneaza facultatea dupa primul semestru sau in anul doi. Nu au ales cum trebuie.

Abandonul nu le incurca viata doar tinerilor, ci si universitatilor. Le scade din profit. Asa ca cei din Ministerul Educatiei si din organizatiile de studenti s-au gandit sa ajute prin programul de vara dedicat liceenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Liceeni pot experimenta viata de student, timp de doua saptamani