Antena Meniu Search
x

Elevul de 18 ani din Craiova, simpatizant al ISIS, ajunge pe mâinile procurorilor DIICOT din Bucureşti!

Elevul de 18 ani din Craiova, simpatizant al ISIS, ajunge pe mâinile procurorilor DIICOT din Bucureşti! Şi asta pentru că, la un an după ce a avut probleme cu legea, din cauză că făcea propagandă jihadistă pe reţelele de socializare, a recidivat.

Vezi și

Elevul de 18 ani din Craiova, simpatizant al ISIS, ajunge pe mâinile procurorilor DIICOT din Bucureşti! Şi asta pentru că, la un an după ce a avut probleme cu legea, din cauză că făcea propagandă jihadistă pe reţelele de socializare, a recidivat.

Elevul din Craiova care face propaganda jihadista pe internet a fost pentru a doua oara ridicat de procurorii DIICOT. Tanarul, acum in varsta de 18.ani, era sub conyrol judiciar si cel mai probabil a incalcat conditiile impuse de instanta.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combaterea a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română au efectuat o percheziţie la domiciliul tanaruui.

Acesta este bănuit de promovarea în mod sistematic în mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale, a unor mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, respectiv de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

Pe acelaşi subiect

De la locuinţa acestuia au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, dispozitive informatice, telefoane mobile, obiecte şi înscrisuri.

El a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

Vecinii au privit innarmuriti cum baiatul a fost ridicat pentru a doua oara de acasa de fortele speciale.

Vox uri

În urmă cu exact un an de zile, locuinţa din Craiova a tânărului a mai fost percheziţionată.

Atunci aou fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă islamistă și sisteme informatice.

După convertirea la islamism, tânărul și-a schimbat stilul de viață, izolându-se de societate și familie, identificându-se cu Statul Islamic și vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ținută specifică musulmanilor și să se afișeze pe rețelele de socializare cu însemnele Statului Islamic. El isi schimbase si numele in Omar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Elevul de 18 ani din Craiova, simpatizant al ISIS, ajunge pe mâinile procurorilor DIICOT din Bucureşti!