Antena Meniu Search
x

Elicoptere Smurd, consemnate la sol

Ambulanţa aerului s-a prăbuşit în mijlocul lacului din cauze deocamdată necunoscute.Salvatorii încheiaseră o misiune şi se întorceau la Tuzla, după ce au realimentat la baza Mihail Kogălniceanu

Vezi și

Ambulanţa aerului s-a prăbuşit în mijlocul lacului din cauze deocamdată necunoscute. Salvatorii încheiaseră o misiune şi se întorceau la Tuzla, după ce au realimentat la baza Mihail Kogălniceanu

Raed Arafat a anunţat măsura la puţin timp după producerea tragediei. Modelul Eurocopter EC 135, implicat în accident, a fost achiziţionat în 2012 de către Consiliul Judeţean Constanţa, cu fonduri europene. Avea aproximativ 180 de ore de zbor şi garanţie de până la 1.000 de ore.

Tragedia de ieri este a patra de acest fel în rândul salvatorilor SMURD. Prima a avut loc în 2003. Un echipaj de patru oameni şi-a pierdut viaţa la bordul unui elicopter marca Alouette, închiriat de la Transgaz, după ce au transportat la Budapesta un nou-născut care suferea o malformatie congenitală cardiacă.

Al doilea accident s-a întâmplat în 2006, la Iaşi. A fost, însă, primul în care a fost implicat un elicopter de tip Eurocopter EC 135, proprietatea MAI, dar utilizat de SMURD. Aeronava s-a prăbuşit, în timpul unui zbor tehnic şi a luat din nou viaţa celor patru membri ai echipajului.

Al treilea accident s-a întâmplat tot în 2006. Un echipaj cu acelaşi tip de elicopter a aterizat forţat în zona Pasul Tihuţa. Cei patru membri ai echipajului au supravieţuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Elicoptere Smurd, consemnate la sol