Antena Meniu Search
x

Expoziţia "De la scrierile cuneiforme la Biblia electronică"

Biblia împuşcată, Biblia rezistentă la apă şi cea mai mică Biblie din lume. Sunt doar câteva dintre exponatele unicat care pot fi văzute zilele acestea la Sibiu.

Vezi și

 Din şapte aprilie, expoziţia "De la scrierile cuneiforme la Biblia electronică" îşi deschide porţile tuturor celor care vor să afle o altă poveste a cărţii Domnului.

În sutele de pagini, limbi şi scrieri diferite, se citesc aceleaşi cuvinte. Sculptate în lemn, pictate pe suluri lungi din piele de animal, tipărite în ediţii impunătoare sau pur şi simplu nişte puncte negre, descifrabile privirii doar printr-un microscop, bibliile impresionează pe cei care au ochi pentru ele.

Pe un diapozitiv, e întreaga biblie care se poate vedea la microscop. Biblia, cea mai longevivă carte din istoria omenirii, a supravieţuit în timp, din întâmplare sau miracol.

La sfârşitul expoziţiei "De la scrierile cuneiforme la Biblia electronică", vizitatorii au putut să îşi tipărească un suvenir, cu ajutorul primului tipar din lume.

Organizatorii au propus şi un concurs. Cine dovedeşte că deţine cea mai veche Biblie din Sibiu va primi ca premiu o altă Biblie, mai nouă şi mai frumoasă, cu copertă din piele si cu margini aurite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Expoziţia "De la scrierile cuneiforme la Biblia electronică"