Antena Meniu Search
x

Fake news despre coronavirus demontat de Poliția Română: "Informați-vă doar din surse oficiale"

Poliția Română a atras atenția asupra unui mesaj fals, potrivit căruia hoți îmbrăcați în medici ar umbla prin țară încercând să intre în casele oamenilor. "Este o perioadă favorabilă pentru fake news", au transmis reprezentanții instituției.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.03.2020, 12:05

Fake news demontat de Poliția Română
Poliția Română atrage atenția asupra mesajor de tip "fake news" distribuite pe internet - Profimedia Images / Poliția Română

Poliția Română a atras atenția asupra unui mesaj fals despre coronavirus care circulă pe internet, potrivit căruia hoți îmbrăcați în medici ar umbla prin țară încercând să intre în casele oamenilor. "Este o perioadă favorabilă pentru fake news", au transmis reprezentanții instituției.

"Dragi membri din toată lumea. Astăzi am primit un comunicat în care poliția ne anunță că se profită mult din cauza situației de pandemie, să avem grijă să nu deschidem ușa la nimeni. Sunt hoți îmbrăcați în medici sau persoane care vin să vă facă teste medicale și să dezinfecteze casele", se arată în mesajul fals postat pe internet.

Poliția Română a demontat însă această "informație", precizând că nu există astfel de cazuri sesizate pe teritoriul țării noastre.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Este o perioadă favorabilă pentru „fake news”. Informați-vă doar din surse OFICIALE, iar legat de mesajul din imaginea atașată…NU ESTE REAL! Nu există cazuri de acest fel sesizate în România! P.S.: Autoritățile anunță venirea lor!", a transmis Poliția Română, pe Facebook.

Reprezentanții Poliției cer populației să se informeze doar din surse oficiale și să nu distribuie astfel de mesaje false, menite a răspândi panica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Fake news despre coronavirus demontat de Poliția Română: "Informați-vă doar din surse oficiale"