Antena Meniu Search
x

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă, 14 mai. Restricţii în trafic pentru şoferi

Una dintre atracţiile cele mai importante ale Bucureştiului, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii ofera spectacole de apă, muzică şi lumini din data de 14 mai.

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 16:53

Fânâna arteziană lumintă în faţa Casei Poprului
Fântânile din Piaţa Unirii vor fi deschise până în luna octombrie - Hepta

Spectacolul celor 44 de fântâni arteziene rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie.

În lunile iunie și iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00.

Show-ul durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

Odată cu redeschiderea fântânilor, traficul Bucureştiului va avea câteva modificări alternative.

Restricţionarea traficului rutier

În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe alte drumuri alăturate.

Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor '80, au fost recunoscute, omologate şi publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafaţă a apei de 16.200 mp şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei

"Sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permiţând acum controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii"

Reabilitarea a fost făcută prin investiții ale Apa Nova București, furnizorul de apă și servicii de canalizare al Capitalei, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, cu un spectacol multimedia impresionant, după mai bine de doi ani de pauză cauzată de criza pandemică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă, 14 mai. Restricţii în trafic pentru şoferi