Antena Meniu Search
x

Video Fără trotinete pe trotuar, în Drobeta-Turnu Severin. Primar: "Este o decizie grea, dar necesară"

Drobeta-Turnu Severin a bifat o premieră naţională. Este primul oraş care a interzis circulaţia trotinetelor în zonele prietonale. O decizie radicală, menită să pună frână accidentelor care au loc cu aceste mijloace de transport. Cine nu se supune noilor reguli primeşte o amendă de până la o mie de lei. 

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 14:42

Vezi și

Trotinetele electrice s-au transformat într-un pericol public. Aşa şi-a motivat decizia primarul din Drobeta-Turnu Severin.

Marius Screciu, Drobeta-Turnu Severin: Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră, a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. 

Dacă legislația este clară în ceea ce privește circulația cu trotinete pe drumurile publice, când vine vorba de parcuri sau zone de promenadă, rămâne la latitudinea muncipalității să ia măsuri. Un vid legislativ de care s-a profitat. Până acum.

Autoritățile invocă numărul mare de accidente produse de vitezomanii pe trotinete

Pe acelaşi subiect

Luria Măruțică, Poliția Drobeta-Turnu Severin: Aprobarea acestei hotărâri de consiliu a avut ca notă de fundamentare numărul mare de accidente care s-au soldat cu victime, autorii acestor accidente fiind proprietarii trotinetelor electrice.

Un administrator de terasă din oraş se plânge că trebuie să facă slalom printre trotinete. 

Mădălin Brusnea, administrator terasă: Ieşind din cafenea, cu o tavă de preparate, un copil a venit cu o trotinetă, mi-a trecut peste picior, a rupt şi zidul la cafenea la intrare. Trotinetele sunt un pericol public. 

În ultimii trei ani au fost aproape 200 de accidente în care au fost implicate trotinete. Luna trecută, o femeie din Capitală, care mergea liniştită pe trotuar, a fost spulberată de un bărbat care circula cu o trotinetă. A ajuns la spital cu răni grave. Iar la începutul acestei săptămâni, după o şicanare în trafic cu un motociclist, un tânăr care mergea pe trotinetă a ajuns sub roţile unei maşini. A murit pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fără trotinete pe trotuar, în Drobeta-Turnu Severin. Primar: "Este o decizie grea, dar necesară"