Antena Meniu Search
x

Femeie îngropată de fiice, după ce a murit de Covid-19. Poliția face anchetă. ”Am îngropat-o cu mâinile noastre”

O femeie din Tulcea, diagnosticată cu Covid-19, ar fi fost înmormântată fără să fie luate măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus, motiv pentru care polițiștii au deschis o anchetă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.10.2020, 15:05

Femeie moartă de Covid-19 și îngropată de fiice, poliția a deschis o anchetă
Femeie moartă de Covid-19 și îngropată de fiice, poliția a deschis o anchetă - Facebook/Lyly Lalely
  • Polițiștii acuză familia decedatei de infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
  • Fiica femeii spune însă că au fost respectate toate măsurile impuse de autorități și că la înmormântare nu au participat alte rude.

Fiica femeii a povestit pe pagina ei de Facebook că au fost respectate toate măsurile impuse de autorități și că nimeni altcineva în afară de copiii și soțul decedatei nu a participat la înmormântare.

Cu toate acestea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu în acest caz, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini din care reiese faptul că o familie din localitatea Teliţa ar fi efectuat pregătiri pentru înmormântarea unei rude, despre care ar fi existat suspiciunea infectării cu COVID 19, fără a fi luate măsurile necesare de limitare a răspândirii virusului, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În cauză, se efectuează cercetări cu privire la faptă, sub coordonarea organului de Parchet competent, în vederea clarificării intregii situaţii de fapt”, a anunţat IPJ Tulcea.

Fiica femeii decedate a povestit că toată familia s-a izolat după aflarea diagnosticului de Covid-19, iar la înmormântare nu au participat alte rude.

În plus, femeia susţine că autorităţile au promis că se vor ocupa de dezinfectare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. 

“Decedată, mama noastră, diagnosticată cu Covid 19, izolată toată familia (carantinată) după aflarea diagnosticului, fără accesul neamurilor sau a altor persoane la înmormântare, promisiuni de igienizare şi dezinfectare a locului de deces (casa, biserica), promisiuni şi angajamente ce nu s-au întamplat. Tata a dus-o pe mama la groapă cu tractoraşul personal, deşi şi-au luat angajamentul că se ocupă de absolut tot. Eu, tata şi surorile mele am îngropat-o cu mâinile noastre”, a povestit femeia pe pagina sa de socializare, scrie news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Femeie îngropată de fiice, după ce a murit de Covid-19. Poliția face anchetă. ”Am îngropat-o cu mâinile noastre”