Antena Meniu Search
x

Femeie mutilată într-o gară, CFR are de plată despăgubiri record

Compania Căi Ferate Române a fost condamnată la amendă penală şi despăgubiri-record, după ce o femeie din Constanţa a fost mutilată într-o haltă fără peroane, fără lumină sau autorizaţie de funcţionare.

Vezi și

Compania Căi Ferate Române a fost condamnată la amendă penală şi despăgubiri record, după ce o femeie din Constanţa a fost mutilată într-o haltă fără peroane, fără lumină sau autorizaţie de funcţionare.

Era septembrie 2014, când femeia din Constanţa aştepta trenul de la miezul nopţii în halta Subcetate, din Hunedoara. Se întorcea de la un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, iar halta era cufundată în beznă. 

Stere Beca - avocatul victimei: S-au aşezat între linii crezând că acela e peronul, în aşteptarea trenului. Din nefericire, nu acela era peronul. 

Nu existau peroane amenajate şi nici iluminat. Două trenuri au sosit în staţie în acelaşi timp, iar femeia din Constanţa a fost prinsă sub o garnitură. Braţul i-a fost amputat. Un alt tânăr care aştepta în haltă a fost şi el rănit, iar un prieten a scăpat miraculos datorită rucsacului pe care îl purta şi pe care trenul i l-a smuls din spate. 

După cinci ani de la accidentul şocant, instanţa a condamnat CFR la amendă penală în valoare de 1.200 000 de lei. Femeia mutilată trebuie să primească

o sută de mii de euro daune materiale, trei sute de  mii de euro daune morale, 10.000 de lei contravaloarea îngrijirilor medicale şi câte 1000 de lei pentru fiecare lună care a trecut de la accident. 

Stere Beca - avocatul victimei: Pe latură penală, hotărârea a fost justă dar pe latură civilă, despăgubirile sunt mult prea mici. Amputarea i-a produs o incapacitate de muncă. 

În plus, judecătorii au obligat CFR ca timp de trei luni, să afişeze public, în toate gările din România, decizia de condamnare.  

Din ancheta procurorilor a reieşit că halta Subcetate nu deţinea nici măcar autorizaţie de funcţionare. Astăzi, călătorii nu văd mari schimbări pentru ca viaţa lor să nu mai fie pusă în pericol. 

CFR nu a comentat decizia instanţei care nu este însă definitivă. Judecătorii au dictat unele dintre cele mai mari despăgubiri pe care trebuie să le plătească o companie de stat. 

Cazul aminteşte de povestea tinerei din Constanţa mutilată într-un accident rutier. Şi ea şi-a pierdut o mâna tot în 2014. Maşina în care se afla a fost străpunsă de un parapet deteriorat aflat pe marginea drumului. Ea şi-a primit despăgubirea de la Compania de Drumuri, în valoare de un milion de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Femeie mutilată într-o gară, CFR are de plată despăgubiri record