Antena Meniu Search
x

Fericire pentru elevi! De astăzi intră în vacanţa de vară

Majoritatea elevilor au motiv serios de bucurie. De astăzi aceştia intră în vacanţa de vară, până în 15 septembrie. Alţii mai au de aşteptat până scapă de şcoală.

Majoritatea elevilor au motiv serios de bucurie. De astăzi aceştia intră în vacanţa de vară, până în 15 septembrie. Alţii mai au de aşteptat până scapă de şcoală.

Astfel, cei care susţinut examene, de Bacalureat sau Evaluare Naţională, sau corigenţe nu au motive de fericire încă. Pentru elevii care care nu au promovat anul şcolar 2013 - 2014, perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă au fost stabilite între 6 august şi 5 septembrie în funcţie de ciclul de învăţământ.

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor susţine corigenţa în perioada l8 - 20 august. Cei care promovează se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere.

În cazul elevilor care sunt în clasa a XII-a, anul de completare în învăţământul special, stagii de pregătire practică şi învăţământ profesional corigenţele se vor susţine între 6 şi 7 august. Apoi, elevii din clasele terminale de liceu care au promovat corigenţa se pot înscrie, în 8 august, la sesiunea de Bacalaureat august-septembrie.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământul special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunile de corigenţe stabilite pentru respectivele clase (6 - 7 august şi 18 - 20 august) se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1 - 5 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Fericire pentru elevi! De astăzi intră în vacanţa de vară