Antena Meniu Search
x

Festivalul baloanelor cu aer cald, organizat în premieră la Băilești, în Dolj

Premieră în Oltenia. La Băileşti în judeţul Dolj a avut loc primul Festival al Baloanelor cu aer cald, în cadrul căruia pasionaţii de zbor s-au putut bucura de o călătorie cu aceste aparate de zbor.

de Redactia Observator

la 31.08.2019, 11:19

Vezi și

Premieră în Oltenia. La Băileşti în judeţul Dolj a avut loc primul Festival al Baloanelor cu aer cald, în cadrul căruia pasionaţii de zbor s-au putut bucura de o călătorie cu aceste aparate de zbor. Spectacolul a fost cu atât mai impresionant cu cât peisajul văzut de sus a fost unul feeric, la care a contribuit din plin apusul de soare. 

La apus de soare, Băileştiul lui Amza Pellea părea desprins din celebra regiune Cappadocia. E drept, nu în număr la fel de mare ca în Turcia, însă la fel de colorate, baloanele cu aer cald s-au înalţat peste aerodromul din localitate. De sus priveliştea îţi taie răsuflarea

Aproximativ 200 de persoane au participat la evenimentul organizat în premieră în Oltenia. Unii dintre ei s-au încumetat să şi zboare. Preţul unui bilet pentru un zbor a fost de 50 de lei.

La finalul evenimentului, temerarii care s-au încumetat să zboare au trecut prin acelaşi tratament ca. membrii echipajului primului zbor cu balonul, din secolul 18. Atunci, regele Franţei i-a ridicat pe cei doi în rang. Festivalul baloanelor se încheie duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Festivalul baloanelor cu aer cald, organizat în premieră la Băilești, în Dolj