Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festival cu preparate la ceaun, organizat la Borsec

Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber.

de Redactia Observator

la 14.07.2019 , 00:34

Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber. Iar chefii s-au întrecut în reţete fără să se uite la cantităţi. Numai gulaşul a fost pregătit într-un ceaun de 600 de litri.

În Perla Carpaţilor cum este numită Staţiunea Borsec, preparatele la ceaun au fost provocarea principală a zecilor de bucătari. Din ţară sau din străinătate, fiecare a venit cu o reţeta tradiţională. Un cuplu din Chişinău a pregătit un preparat preferat al vânătorilor din munţii Caucaz.

Într-un alt ceaun, la foc mocnit, este pregătită o tocăniţă de căprioară. Alături un porc de 120 de kilograme este învârtit la proţap.

Vezi și

O tocană ciobănească de miel i-a impresionat pe participanţii la festival. Ingredientele sunt simple: unt, ardei, ceapă şi usturoi.

La festival a fost pregătit şi un preparat tradiţional albanez, asemănător gulaşului. Doi bucătari din Slovenia şi-au prezentat o reţetă faimoasă din zona lor.

Pe lângă demonstraţii culinare la evenimentul din Borsec au loc şi concursuri sportive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Festival cu preparate la ceaun, organizat la Borsec