Festival cu preparate la ceaun, organizat la Borsec

De Redactia Observator.
Publicat: 13.07.2019, 19:25.
Actualizat: 14.07.2019, 00:34

Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber.

Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber. Iar chefii s-au întrecut în reţete fără să se uite la cantităţi. Numai gulaşul a fost pregătit într-un ceaun de 600 de litri.

În Perla Carpaţilor cum este numită Staţiunea Borsec, preparatele la ceaun au fost provocarea principală a zecilor de bucătari. Din ţară sau din străinătate, fiecare a venit cu o reţeta tradiţională. Un cuplu din Chişinău a pregătit un preparat preferat al vânătorilor din munţii Caucaz.

Într-un alt ceaun, la foc mocnit, este pregătită o tocăniţă de căprioară. Alături un porc de 120 de kilograme este învârtit la proţap.

O tocană ciobănească de miel i-a impresionat pe participanţii la festival. Ingredientele sunt simple: unt, ardei, ceapă şi usturoi.

La festival a fost pregătit şi un preparat tradiţional albanez, asemănător gulaşului. Doi bucătari din Slovenia şi-au prezentat o reţetă faimoasă din zona lor.

Pe lângă demonstraţii culinare la evenimentul din Borsec au loc şi concursuri sportive.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.