Antena Meniu Search
x

Festival al sarmalelor la Praid a atras o mulțime de pofticioși

Sarea este ingredientul care transformă orice mâncare într-o adevărată delicatesă. La Praid în inima muntelui pentru al 24-lea an consecutiv bucătarii amatori şi-au dat întâlnire cu gurmanzii la cel mai mare festival al sarmalelor.

de Redactia Observator

la 22.09.2019, 03:30

Vezi și

Sarea este ingredientul care transformă orice mâncare într-o adevărată delicatesă. Şi ce loc putea fi mai potrivit pentru un regal culinar decât Ţinutul Sării? La Praid în inima muntelui pentru al 24-lea an consecutiv bucătarii amatori şi-au dat întâlnire cu gurmanzii la cel mai mare festival al sarmalelor. Zeci de echipe s-au întrecut în prepararea deliciilor. În foi de varză, cu carne de pui, raţă sau vânat, mai mici sau mai mari sărmăluţele i-au cucerit pe toţi cei care s-au oprit la festivalul de la Praid.

Picante, făcute cu paprika şi afumătură, umplute cu porc sau vânat, sau delicate, cu hribi şi verdeaţă - sarmalele au darul de a lua zeci de forme şi arome. Au demonstrat-o 25 de echipe de bucătari, care au transformat pentru un weekend Ţinutul Sării în Ţinutul Sarmalelor.

Şi nici fum, fără foc - aşa că ceaunele pline cu zeci de mii de sarmale au fiert ore în şir. Iar în jurul lor, oaspeţii au fiert de nerăbdare să le încerce.

Nu doar umplutura, ci şi mărimea contează, când vine vorba de cel mai iubit preparat tradiţional românesc. Pentru mulţi, aromele tari vin în forme mici.

De 24 de ani, Praidul se transformă la început de toamnă în capitala aromelor şi a armoniei.

Festivalul îşi va închide porţile mâine seară cu un foc de artificii. Până atunci cei care nu au apucat să guste din sarmale mai o şansă. Cu doar 10 lei, pot mânca pe săturate o porţie din preparatul care nu lipseşte de la nicio masă festivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Festival al sarmalelor la Praid a atras o mulțime de pofticioși