Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Medieval de la Sighișoara 2022. Zeci de cavaleri şi domniţe au purtat turiştii în alte vremuri

Sighişoara găzduieşte celebrul festival medieval în aceste zile, un eveniment care ne poartă în alte vremuri. Vizitatorii participă la diverse activităţi precum trasul cu arcul sau mânuirea săbiilor. Iar nelipsite sunt şi dansurile, luptele cavalereşti, dar şi atelierele de meşteşuguri sau de gătit. 

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 18:16

Vezi și

Cetatea Sighişoarei a fost locul de întâlnire pentru zeci de cavaleri şi domniţe pe durata festivalului medieval. Cei prezenţi nu s-au mulţumit doar să admire spectacolele, ci au intrat şi ei în pielea personajelor medievale. Iar tragerea cu arcul a fost o adevărată provocare atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Sighişoara îşi păstrează autenticitatea

Turiştii au vizitat şi Turnul Ceasului, unde au aflat cum se desfăşurau orele de curs în şcolile din secolul 16. Elevii erau împărţiţi în două grupe: grecii şi romanii şi puşi să concureze între ei. În loc de nota zece, o plăcuţă de lemn afişau mesajul: au câştigat grecii sau au câştigat romanii.

Turist: Este uimitor că încă mai există astfel de oameni care fac asemenea lucruri. Aici, în România, sunt locuri foarte atractive pentru turişti.

Festivalul s-a încheiat cu un concert rock dar şi cu un imens foc de artificii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Medieval de la Sighișoara 2022. Zeci de cavaleri şi domniţe au purtat turiştii în alte vremuri