Antena Meniu Search
x

Festivalul Mierii a transformat Odorheiul Secuiesc într-un "oraş dulce"

Miere de brad, de zmeură, de floarea soarelui, miere de rapiţă, propolis, lăptişor de matcă, fagure şi cosmetice. Toate s-au găsit la Festivalul Mierii ţinut în acest weekend la Odorheiu Secuiesc, Harghita

Vezi și

Miere de brad, de zmeură, de floarea soarelui, miere de rapiţă, propolis, lăptişor de matcă, fagure şi cosmetice. Toate s-au găsit la Festivalul Mierii ţinut în acest weekend la Odorheiu Secuiesc, Harghita.

Acolo am dat şi peste cel pe care toată lumea îl numeşte "regele rapiţei", pentru că a reuşit să vândă foarte multă astfel de miere în zonă. 

Rapiţa este foarte bună pentru osteoporoză, gastrită şi infecţii renale. Pentru că s-a specializat în mierea de rapiţă, apicultorului i se spune şi "regele rapiţei". Mierea polifloră este printre cele mai cumpărate la festival. E făcută din peste două mii de plante. Plină de vitamine, consumaţi miere, e bună pentru imunitate. Mai ales că vine iarna. Festivalul de la Odorheiu Secuiesc caută să promoveze consumul de miere, care în România e mai scăzut decât în celelalte ţări din Europa. Cel mai ieftin borcan de miere porneşte de la 15 lei, iar cel mai scump, în cantitate mai mare, ajunge la 100 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Mierii a transformat Odorheiul Secuiesc într-un "oraş dulce"