Antena Meniu Search
x

Filmul românesc, la Cannes

Filmul românesc din nou în competiţia de la Cannes. Scurtmetrajul, Ramona aprţine regizorului Andrei Creţulescu

Vezi și

Filmul românesc din nou în competiţia de la Cannes. Scurtmetrajul, Ramona aprţine regizorului Andrei Creţulescu

Scurtmetrajul independent "Ramona" , în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii "Semaine de la Critique" din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni va avea loc luna viitoare, în perioada 14-22 mai.

"RAMONA" în selecția oficială "Semaine de la Critique" - Cannes 2015 Scurtmetrajul independent "Ramona" , în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii "Semaine de la Critique" din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni va avea loc luna viitoare, în perioada 14-22 mai.

Violent, stilizat și fără dialoguri, "Ramona" încheie astfel trilogia „impromptu" realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele "Bad Penny" și "Kowalski". Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu. „Bad Penny a apărut cumva din întâmplare", spune Andrei. „Practic, am făcut "Kowalski" pentru că făcusem "Bad Penny" - și apoi am făcut "Ramona" pentru că făcusem "Kowalski". Să zicem că am decis să încheiem ostilitățile cât mai sângeros cu putință, iar actorii și-au dorit să filmăm la mare. Ceea ce am și făcut. În octombrie - nu-i vina mea că n-au precizat anotimpul." Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Filmul românesc, la Cannes