Antena Meniu Search
x

Fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, arestat pentru 30 de zile

Fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, Andrei, împreună cu Paltin Sturdza, au fost arestaţi preventiv în această dimineaţă pentru 30 de zile, în dosarul retrocedărilor ilegale

Vezi și

Fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, Andrei, împreună cu Paltin Sturdza, au fost arestaţi preventiv în această dimineaţă pentru 30 de zile, în dosarul retrocedărilor ilegale

Sentinţa a venit după o noapte întreagă în care s-au dat declaraţii şi s-au făcut acuzaţii. După ce au fost emise mandatele, cei doi au fost duşi în arestul IPJ BRaşov. Acolo a ajuns şi Viorel Hrebenciuc, ca să îi ducă haine şi mâncare fiului.

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au ajuns la Înalta Curte aseară, după ora 20.00. Au fost aduşi direct din arestul Poliţie Braşov. Procurorii anticorupţie care au cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Toate acestea, susţin procurorii DNA, pentru a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, dar şi vânzarea cât mai rapidă a peste 43.000 de hectare de pădure. Terenul ar fi fost dobândit ilegat de Sturdza printr-o hotărârea judecătorească emisă de Tribunalul Covasna.

Cel care i-ar fi cerut lui Andrei Hrebenciuc să intervină în favoarea lui Sturdza ar fi fost chiar tatăl său. Din toată această afacere, politicianul ar fi urmat să primească 12.000 de hectare de pădure.

Paltin Sturdza este un urmaş îndepărtat al propietarului de drept al pădurilor din Bacău, Dimitrie Sturdza. Conform DNA, el îşi nota în agendă detalii despre întâlnirile avute cu Hrebenciuc pentru a pune la punct afacerea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, arestat pentru 30 de zile