Antena Meniu Search
x

Castrul Roman de la Vârful lui Pătru, a doua fortăreaţă de acest fel din Europa

Turiştii care din cauza pandemiei redescoperă propria ţară au şansa să viziteze, chiar şi fără să ştie, una dintre construcţiile romane unice. Castrul Roman de la Vârful lui Pătru, în judeţul Alba, este a doua fortăreaţă de acest fel din Europa, după cea din Elveţia.

de Redactia Observator

la 05.10.2020, 17:22

Vezi și
  • Majoritatea turiştilor ajunşi aici vin pentru a admira priveliştea unică.
  • Puţini sunt cei care ştiu de existenţa unui castru la o asemenea altitudine.

Fortificaţiile construite în anul 102 abia se mai disting de la distanţă. Castrul Roman este cea mai înaltă construcţie militară înălţată pe teritoriul României înaintea perioadei moderne.

Liviu Zgârciu - muzeograf Muzeul National al Unirii Alba Iulia: Este unul dintre actele care au dus la nasterea poporului român, vorbesc aici de perioada daco-romană, iar pentru istoria universală iarăşi este extrem de important datorită a ceea ce înseamnă acest castru pentru cei care sunt preocupaţi de istoria antichităţii. 

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia încearcă acum să promoveze existenţa castrului, dar şi al celorlalte obiective arheologice din această parte a ţării.

Dobra Ciprian - ghid turistic: Tot aici în zonă se mai găseşte cetatea de la Căpâlna la noi în judeţ, adică o fortificaţie dacică. În speranţa că se vor promova astfel încât să poată fi şi vizitate şi cunoscute, am încercat şi noi astăzi, cei din Garda Apulum Legiunea XIII Gemina să facem un marş tematic.

Majoritatea turiştilor ajunşi aici vin pentru a admira priveliştea unică. Puţini sunt cei care ştiu de existenţa unui castru la o asemenea altitudine.

Castrul Roman de la Şugag este inclus astăzi în rândul Monumentelor Istorice. Altitudinea la care a fost înălţat este a doua din Europa, după cel construit în Elveţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Castrul Roman de la Vârful lui Pătru, a doua fortăreaţă de acest fel din Europa