Antena Meniu Search
x

Explozie într-o casă din centrul Capitalei! Un bărbat e în stare extrem de critică, familia face acuzaţii grave la adresa companiei de gaze

Un tânăr e în stare critică, după ce casa în care locuia a sărit în aer, iar familia sa face acuzaţii grave. De vină, spun oamenii, ar fi compania de gaze.

Vezi și

Un tânăr e în stare critică, după ce casa în care locuia a sărit în aer, iar familia sa face acuzaţii grave. De vină, spun oamenii, ar fi compania de gaze, care nu a verificat un branşament defect. În schimb, Distrigaz se apără: cauza exploziei ar fi un scurtcircuit. Poliţia anchetează acum incidentul. 

După explozie, a izbucnit focul. Gazele s-au acumulat într-o casă veche din centrul Bucureştiului. Imobilul a sărit în aer, când proprietarul a aprins lumina în bucătărie. 

- Fiul dumneavoastră a fost prins cumva aici, aproape de uşă. 

- Altfel nu avea cum. Îl arunca peste geam, bucăţi, dacă era acolo. 

Pe acelaşi subiect

Cu hainele în flăcări, bărbatul a reuşit să se târască în stradă. Era în continuare pericol de explozie. Două maşini parcate în faţa casei riscau să ia foc. Bărbatul surprins de flăcări în casă are 34 de ani şi arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului. "E foarte bine că în momentul acesta este în viaţă. Se face tot ce este posibil şi omeneşte şi medical pentru salvarea lui.", e declaraţia medicului Mircea Carantino, de la spitalul Bagdasar- Arseni.

Lucrătorii de la compania de gaze s-au întors azi la locul exploziei. 

- Facem un control...

- Să vedeţi dacă mai sunt acumulări de gaze?

- Da. 

Într-un comentariu pe Facebook, sora tânărului ars acuză Distrigaz de neglijenţă: "Este vorba despre o explozie datorată unei acumulări de gaze, în apropierea tabloului electric din stradă şi un branşament prost executat al celor de la Distrigaz." 

În replică, reprezentanţii Distrigaz susţin că ultima revizie la instalația de gaz a imobilului s-a făcut anul trecut şi că, în zonă, reţeaua funcţionează în siguranţă.  "Menționăm că întreținerea, funcționarea și exploatarea instalațiilor de utilizare a gazelor naturale sunt în responsabilitatea clienților."

Poziţia ISU e clară: "Acumularea de gaze este împrejurarea determinantă care a condus la producerea acestui eveniment."

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă şi urmează să stabilească cine se face vinovat de acest incident. 

Familia aşteaptă expertiza tehnică şi concluzia anchetei autorităţilor. Apoi, şi-ar putea căuta dreptatea în instanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Explozie într-o casă din centrul Capitalei! Un bărbat e în stare extrem de critică, familia face acuzaţii grave la adresa companiei de gaze