Antena Meniu Search
x

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, adus la DNA

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost adus de anchetatori, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a da declaraţii într-un dosar privind fapte de corupţie

Vezi și

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost adus de anchetatori, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a da declaraţii într-un dosar privind fapte de corupţie

Ovidiu Puţura a fost adus la DNA de ofiţeri de poliţie, cu o maşină, în jurul orei 11.00.

Surse judiciare au declarat că pe numele lui Ovidiu Puţura a fost emis un mandat de aducere la DNA, într-un dosar privind fapte de corupţie, în care urmează să dea declaraţii.

Ovidiu Puţura a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei în 24 februarie 2014, funcţie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Puţura (PNL) a fost judecător şi director la Direcţia de contencios administrativ din Ministerul Justiţiei.

În 17 ianuarie 2014, Ovidiu Puţura a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei CFR. În aceeaşi zi, Ministerul Justiţiei preciza că Ovidiu Puţura poate fi, în paralel, şi secretar de stat în MJ şi membru în consiliul de administraţie al unei regii autonome, respectiv al CFR, după ce Guvernul a aprobat un memorandum în acest sens. Ministerul Justiţiei a transmis aceste precizări după ce presa a vehiculat, imediat după învestirea lui Ovidiu Puţura, că acesta nu poate fi membru în CA al CFR, deoarece are calitatea de judecător pe durata detaşării la MJ, potrivit Mediafax.

În iunie 2014, Ovidiu Puţura a fost sancţionat cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că a deţinut, în paralel, funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al CFR şi pe cea judecător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, adus la DNA