Un francez a pus bazele unei afaceri de succes cu sfeclă de zahăr, în Mureş
În timp ce tot mai mulţi români aleg să plece din ţară, sunt străini care ne dovedesc că şi în România viaţa poate fi dulce. Un francez a pus bazele unei afaceri de succes cu sfeclă de zahăr, în judeţul Mureş. S-a stabilit acolo, după ce a dat de gustul traiului românesc.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
În timp ce tot mai mulţi români aleg să plece din ţară, sunt străini care ne dovedesc că şi în România viaţa poate fi dulce. Un francez a pus bazele unei afaceri de succes cu sfeclă de zahăr, în judeţul Mureş. S-a stabilit acolo, după ce a dat de gustul traiului românesc.
Alexis Charmetant a plecat din oraşul Rouge din Franţa în urmă cu şase ani. S-a îndrăgostit de ţara noastră şi a rămas aici. A pus bazele unei afaceri de succes în agricultură, în Sângeorgiu de Mureş.
Cum culturile de sfeclă câştigă tot mai mult teren în judeţ şi-a încercat şi el norocul. A cultivat sfeclă pe o suprafaţă de 52 de hectare, iar rezultatul a fost dulce. Câştigă 12.000 de lei la hectar.
Alexis provine dintr-o familie de fermieri, însă la bază este inginer electrician. A venit în România la rugăminţile unuia dintre cei şapte fraţi ai săi. Odată ajuns în ţara noastră nu a mai vrut să plece.
Nu s-a îndrăgostit doar de ţara noastră, ci şi de o româncă alături de care trăieşte o frumoasă poveste de iubire. Dragostea trece însă şi prin stomac.
De la un an la altul suprafata de sfeclă de zahăr cultivată în judeţ creşte. Anul acesta este de aproape 5.000 de hectare, cu peste o mie de hectare mai mult faţă de anul trecut.
În România sunt doar trei fabrici care procesează sfecla de zahăr. Fabrica din Luduş din judeţul Mureş este a doua cea mai mare din ţară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰