A renunţat la restaurantele cu stele Michelin pentru România. Povestea unui francez care s-a îndrăgostit de ţara noastră
La Cluj, Vincent Lointier le pregăteşte românilor reţete sofisticate şi îi învaţă şi pe alţii secretele bucătăriei franţuzeşti.
La Cluj, Vincent Lointier le pregăteşte românilor reţete sofisticate şi îi învaţă şi pe alţii secretele bucătăriei franţuzeşti.
Un preparat franţuzesc pe care Vincent Lointier l-a adaptat după gustul românilor. Acum un an, a renunţat la restaurantele cu stele Michelin din Franţa şi s-a stabilit la Cluj, unde a deschis un local ceva mai modest. Dar în care se găteşte cu suflet.
În România s-a stabilit din dragoste. Soţia lui este româncă şi şi-a dorit un restaurant în ţara ei natală.
Vincent a gătit pentru mulţi sportivi din Franţa. Şi asta pentru că mai are o pasiune - a fost rugbist profesionist. Spune că în Franţa poţi trăi cu uşurinţă din banii pe care îi câştigi din sport. S-a lămurit repede că nu e aşa şi în România.
Fost rugbist şi la echipa din Cluj, Vincent a decis să se dedice bucătăriei. Acum predă inclusiv cursuri de gătit.
Vincent lucrează singur în bucătărie şi are un singur angajat care serveşte clienţii. A investit în restaurantul dintre blocuri 90.000 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰