Antena Meniu Search
x

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice, înlocuit după o postare controversată pe internet

Cel mai vizibil personaj din Biserica Romano-Catolică din România a fost înlocuit. Timp de 11 ani, Francisc Doboş a fost purtatorul de cuvânt al Arhidiecezei de Bucureşti. Întâmplător sau nu, decizia vine a doua zi după ce Francisc Doboş a făcut o postare controversată pe Facebook.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.04.2020, 00:03

Vezi și
  • Francisc Doboș a fost 11 ani purtător de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice.
  • Francisc Doboș, înlocuit cu Tarciziu Șerban.

Astăzi a venit comunicarea oficială din partea Arhiepiscopei Romano-Catolice de București. Părintele Francisc Doboș va fi înlocuit din funcția de purtător de cuvânt de părintele Tarciziu Șerban. 

Francisc Doboș urmează să îndeplinească o misiune pastorală, transmit reprezentanții Bisericii. 

A venit această comunicare oficială fix la o zi distanță după ce Francisc Doboș a făcut o postare controversată pe pagina lui de Facebook. Știm, este un personaj activ în spațiul public, de obicei are opinii acolo în legătură cu probleme sociale, economice și chiar politice ale României, însă această postare se referea la purtarea măștilor după ce starea de urgență va fi ridicată pe teritoriul României.

Francisc Doboș a fost purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopei Romano-Catolice din 2006 și până în 2008, iar mai apoi din 2011 și până în prezent. După ce a plecat de la conducerea Bisericii Romano-Catolice, Arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu, acum, Monseniorul Aurel Percă și-ar face o nouă echipă, așadar am putea asista la schimbări și în viitor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice, înlocuit după o postare controversată pe internet