Antena Meniu Search
x

Video Franzele contaminate cu oxid de etilenă, vândute în supermarket. Clienţii au fost sfătuiţi să arunce produsele cumpărate

Două tipuri de pâine au fost contaminate cu o substanţă care n-ar trebui să existe în alimente, conform normelor europene. Reprezentanţii supermarketului în care a fost lotul cu probleme avertizează consumatorii să arunce sau să returneze pâinea respectivă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.10.2021, 19:32

Vezi și

Vorbim despre două tipuri de franzelă - bagheta french de 300 de grame și demi bagheta french de 110 grame. În ambele cazuri s-a descoperit că drojdia din compoziţie conţine un ingredient contaminat cu oxid de etilenă. Este vorba despre produsele dintr-un lot comercializat în data de 6 octombrie. În cantităţi mici, oxidul de etilena este folosit ca sterilizator alimentar, însă în Uniunea Europeană substanţa nu este permisă în alimente.

Acum, supermarketul solicita clienților să returneze produsele contaminate pentru a primi banii înapoi sau să le distrugă. Este important de menţionat şi faptul că celelalte produse de panificaţie de pe raion nu au fost afectate şi nu sunt periculoase pentru consum, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Franzele contaminate cu oxid de etilenă, vândute în supermarket. Clienţii au fost sfătuiţi să arunce produsele cumpărate