Antena Meniu Search
x

Fructe de padure contaminate cu virus hepatic, exportate din Romania

Fructe de padure congelate importate din Romania, Polonia si Bulgaria au fost retrase de la vanzare in Italia. S-a descoperit ca acestea sunt contaminate cu virusul hepatitei A.

Vezi și

Alerta a fost introdusa in Rapid Alert System for Food and Feed pe 30 mai, iar lotul de fructe contaminate a fost retras imediat de la vanzare. Autoritatile italiene au dispus aceasta masura.

"Este vorba de un mix de fructe provenit din trei tari, Romania a trimis doar afine congelate, din informatiile pe care le avem noi. Din verificarile pe care le-am facut, la exportatorul roman nu exista nici un fel de problema. A fost o alerta pe sistemul rapid de alerta, ANSVSA ia imediat toate masurile si face ancheta", a declarat Vladimir Manastireanu, presedintele ANSVSA.

Fructele contaminate nu au ajuns pe piata interna. "Acel agent economic din Romania da fructe strict pe piata internationala, nu pe piata din Romania. Din partea noastra nu reprezinta niciun fel de problema pe piata noastra. Deci, din punctul de vedere al Romaniei nu e nici un fel de implicare, repet", a mai spus Manastireanu.

Foto: infiniteunknown.net

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Fructe de padure contaminate cu virus hepatic, exportate din Romania