Antena Meniu Search
x

Video Furt de biciclete surprins pe camera de supraveghere, într-un bloc din Bucureşti: "Hoţul ne-a spus că împarte pliante"

Vestitorii primăverii nu mai sunt doar ghioceii, ci şi hoţii de biciclete. Pe internet au început deja să apară postări despre biciclete furate ziua în amiaza mare din scările blocurilor. Chiar şi surprinşi de camerele de supraveghere, hoţii sunt, de multe ori, greu de prins. Şi asta pentru că pandemia le dă scuza perfectă să îşi acopere faţa cu masca de protecţie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 24.02.2022, 09:40

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Două biciclete au dispărut în doar două zile. Hoţii au fost surprinşi de camerele de supraveghere instalate în scara de bloc din sectorul 3 din care le-au furat. În imagini, se vede cum unul dintre ei taie lanţul cu care bicicleta era legată şi dă să plece cu ea. Chiar în acel moment, un vecin iese din locuinţă. Speriat, bărbatul lasă bicicleta unde a găsit-o şi aşteaptă câteva minute. Apoi continuă operaţiunea ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 

Andrei Florin, locatar: Ne-am întâlnit cu el, l-am luat la întrebări. El ne-a spus că împarte nişte pliante pe scară.S-a întâlnit cu un vecin pe scări, s-a făcut că aşteaptă pe cineva. După nici 6 minute s-a sesizat vecinul meu că i-a dispărut bicicleta

A doua bicicletă a fost furată la o zi distanţă. Păgubitul tocmai se pregătea să iasă cu ea la plimbare. Hoţii i-au luat-o înainte.

Păgubit: Am intrat în casă, am intrat să îmi iau soţia să plecăm la o plimbare prin parc şi când am ieşit. Am văzut uşa de la grilaj că era desfăcută. Şi am aruncat un ochi unde era bicicleta şi am constatat că nu mai era bicicleta acolo. A ieşit înaintea mea cu două minute înainte să cobor eu. 

Pe acelaşi subiect

Andrei Florin, locatar: Ultima care s-a furat nu era pe scară propriu zis, era în casa liftului care era asigurată, era şi bicicleta legată.

Poliţiştii atrag atenţia: cel mai bine este să ţinem bicicletele în casă. Iar dacă nu putem... 

Diana Sarca, DGPMB: În momentul în care vorbim de asigurare, să avem un sistem de asigurare solid, nu un simplu lăcăţel.

Trebuie să fim atenţi şi când cumpărăm o bicicletă.

Diana Sarca, DGPMB: În momentul în care cumpărăm o bicicletă, indiferent de unde, că o găsim pe un anunţ on-line, că o găsim în alt mod... să solicităm actele de provenienţă. Pentru că există riscul să dăm nişte bani pe ea, iar ulterior să rămânem şi fără bicicletă, şi fără banii respectivi.

Singura veste bună este că legea este ceva mai dură cu hoţii, în pandemie. Înalta curte de casaţie şi justiţie a stabilit că acoperirea feţei cu o mască medicală reprezintă o încercare de ascundere a identităţii. În astfel de cazuri, dacă sunt prinşi, aceştia sunt cercetaţi pentru furt calificat, care se pedepseşte mai dur decât furtul. Tot pentru furt calificat sunt cercetaţi şi cei care taie lanţurile cu care sunt legate bicicletele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Furt de biciclete surprins pe camera de supraveghere, într-un bloc din Bucureşti: "Hoţul ne-a spus că împarte pliante"