Antena Meniu Search
x

Un zidar român din Italia care a returnat un telefon găsit pe strada riscă închisoarea. "Nu sunt hoţ, nici prost"

Un român stabilit în Italia a vrut să facă o faptă bună, dar s-a trezit cercetat de poliţie. Zidarul în vârstă de 41 de ani a fost reclamat pentru furt, după ce a găsit un telefon mobil pe stradă , pe care a mers să îl returneze proprietarului.

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 12:13

Italianul a depus plângere împotriva românului
Italianul a depus plângere împotriva românului - Captură foto - La Nazione

Ioan lucrează ca zidar în Florenţa, acolo unde s-a stabilit în urmă cu 20 de ani. Totul a început în urmă cu două zile când în drum spre serviciu el a găsit un telefon mobil pe stradă. Pentru că a observat că telefonul funcţiona, românul a aşteptat pentru ca proprietarul să sune pentru a şi-l recupera, scrie La Nazione.

„Eram în drum spre serviciu când am văzut un telefon mobil la pământ, în mijlocul străzii. Mi-am spus: ‘Poate trece o mașină peste ea el și-l sparge.’ Așa că l-am luat, lăsându-l deschis, în așteptarea apelului proprietarului​„, a povestit românul.

Cercetat pentru o faptă pe care nu a comis-o

La scurt timp proprietarul a sunat, doar că românul nu a auzit apelul pentru că muncea. La ora amiezii, în timp ce se afla în pauza de masă, telefonul a sunat din nou. Ioan a răspuns, iar la celălalt capăt al firului era chiar posesorul mobilului, un bărbat din Florenţa. Cei doi au decis să se întâlnească în faţa restaurantului unde românul lua prânzul.

Pe acelaşi subiect

Zis şi făcut. Proprietarul a venit la locul indicat, doar că însoţit de doi poliţişti. Surprins, românul nu înelegea de ce italianul le spunea poliţiştilor că el era hoţul care îi furase telefonul. Ioan a încercat să se apere, a explicat întreaga situaţie, însă nu a găsit înţelegere din partea proprietarului telefonului.

„De îndată ce am ieşit din restaurant am văzut că erau doi polițiști alături de el. ‘El este! El este!’, a început să strige băiatul. Apoi a început să spună că i-am furat telefonul, cu o seară înainte, într-un bar din Gavinana, unde eu nici măcar nu am fost.”, a adăugat Ioan.

Italianul a depus plângere împotriva celui care i-a găsit telefonul, iar acum riscă să fie judecat pentru furt.

„El a continuat să țipe. Și polițiștii au încercat să-l calmeze, dar nimic. I-am spus: Dar după părerea ta, dacă aș fi vrut să-l fur, l-aș fi păstrat și ți-aș fi răspuns?. Și atunci mi-a dat răspunsul care m-a durut cel mai tare: -De fapt, ai fost un prost-. Am greșit că nu m-am dus imediat la poliție să declar că am găsit telefonul, dar nu sunt hoț. Și nici prost. Sunt un om cinstit și mi-aș dori măcar acest merit să-mi fie recunoscut.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un zidar român din Italia care a returnat un telefon găsit pe strada riscă închisoarea. "Nu sunt hoţ, nici prost"